Šta boja laka za nokte poručuje?

CRVENI LAK: MISTERIJA I GLAMUR

Crvena je, tradicionalno, boja glamura.

- To je najzavodljivija boja od svih - kaže Leatrice Eiseman, ekspert za tumačenje boja.

Iako dame imaju ponudu da eksperimentišu, probaju najraznovrsnije nijanse, većina se vraća crvenoj, kada je manikir u pitanju.

- To je neka vrsta nostalgije, tradicionalizma. Drugim rečima crvenu biraju osobe koje žele da na sebe skrenu pažnju u seksualnom smislu - objašnjava Eiseman.

PLAVI LAK: NEUSTRAŠIVI STE

Zabavna i žena spremna da eksperimentiše, odstupa od normi nalakiraće nokte nekim plavim lakom. Nebitno da li je u pitanju teget, kraljevsko plava. Svakako će skrenuti pažnju na sebe.

TAMNO BORDO: SOFISTICIRANI STE

Tammna, kao boja vina je zapravo kombinacija tradicionalno crvene i moderne ružičaste boje.

- To je elegancija na najvišem nivou - kaže Eiseman, dodajući da su ovi tonovi rezervisani za "visoku modu među lakovima".

LAK SA ŠLJOKICAMA: VRCAVA DAMA

- Tehnologije su toliko napredne da sada postoje lakovi sa različitim dodacima, šljokicama, zvezdicama, srcima. Tako možete sve nokte da nalakirate ovim ekstravagantnim lakom, ali i samo jedan nokat na svakoj ruci. U svakom slučaju u pitanju je vrcava, dinamična osoba koja želi da je primetite - kaže Eiseman.

ZLATAN LAK: VI STE INTIGANTNA OSOBA

Metalizirane boje su često "in" i "aut" u svetu mode, a tako je i sa lakovima za nokte. One su, pogotovo, zlatna izazov i za osobu koja ima takve nokte i za onoga ko posmatra.

NEUTALAN LAK: OSOBA NA KOJU MOŽE DA SE RAČUNA

Izbog "neprimetnih" tonova karakteriše osobu koja je pouzdana, stabilna. Ovi lakovi su veoma praktični, jer traju dugo.

ZELEN LAK: VI STE DINAMIČNA OSOBA

- Zelena je veoam kompleksna boja koju možete da koristite na nebrojeno mnogo načina. Ima toliko lepih tonova zelene, da ako vam je to omiljena boja možete da je koristite u nebrojanim situacijama. Toje snažna boja sa dosta moći - objašnjava Eiseman.

NARANDŽASTI LAK: BEZBRIŽNOST

Kao i žuta, narandžasta je boja koja "updaa u oči", topla je, egzotična.

LJUBIČASTI LAK: KREATIVNOST

Ljubičasta boja i sve njene nijanse su najkreativniija boja na paleti. To je složen miks crvene i plave, zajedno su jedinstvena kombinacija i biraju je ljudi koji vole jedinstvenost i kreativnost.

ŽUTI LAK: OPTIMISTA PO PRIRODI

Ova boja se vezuje za toplinu i sunce. Upadljiva je i ne možete da je ignorišete, naročito ako birate nijansu kao što je kanarinac. Kada namažete nokte kao da kažete: Ja sam srećna i otvorena prema svima na svetu.

Izvor: Blic.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.