Atmosfera nepoverenja nije dobra

NOVI SAD, 24. septembra 2012. (Beta) - Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je u ponedeljak da stvaranje atmosfere nepoverenja izmedju regionalnih i centralnih vlasti ne donosi dobro ni regiji, ni državi.

"Nosilac takvog pristupa, makar ko bio, neprijatelj je ne samo regije, regija, već i celine", rekao je Pastor na Konferenciji evropskih regiona i gradova u Grafenegu u Austriji.

On je ocenio da je jedini mogući način za prevazilaženje problema sa kojima se Vojvodina u poslednje vreme suočava dogovor unutar ustavno-pravnih okvira Srbije.

Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić istakao je da gradjani Vojvodine nikada nisu želeli da budu faktor nestabilnosti u Srbiji, već faktor kohezije i napretka.

"Vojvodina želi da ima sva prava koja imaju i druge regije u Evropi. Da li je to moguće zavisiće od partija koje su trenutno na vlasti u Srbiji i od spremnosti Vlade Vojvodine da se za te principe i dalje bori, u šta ne treba sumnjati", naglasio je Grujić.

Pogledajte još