Putna mreža Srbije u skladu s regionom

BEOGRAD, 24. septembra 2012. (Beta) - Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Srbije Verica Kalanović je u ponedeljak izjavila da je na Konferenciji evropskih gradova i regija potvrdjeno da je plan izgradnje puteva u Srbiji u skladu sa prioritetima regiona.

Na tom skupu u Grafenegu, u Austriji, Verica Kalanović je govorila o planovima Vlade Srbije u oblasti infrastrukture i predstavila planove takozvanog "Koridora 11" i "Moravskog koridora" čija izgradnja bi trebalo da počne idućeg proleća.

"Vrlo je važno da naši evropski partneri budu upoznati sa ovim planovima, zbog toga što su ovi putni pravci važni za Srbiju, ali su i deo značajno širih regionalnih projekata" rekla je ona.

Kalanović je tokom konferencije imala niz sastanaka sa predstavnicima evropskih regiona i gradova o mogućnostima saradnje, a razgovaraće i sa potpredsednikom Evropske investicione banke Antonom Ropom, bivšim premijerom Slovenije.

Konferenciju evropskih gradova i regija organizuje Institut evropskih regiona (IRE), uz podršku najviših institucija Evropske unije.

Pogledajte još