Mirisi koje vole horoskopski znaci

OVAN - Što jednostavnije, to bolje. Kako je stalno u nekoj akciji i pokretu, brzo se izvetri od eventulanog parfema. Međutim, ne voli ni da ga stavlja previše. Odgovaraju mu mirisi koji izražavaju energičnost, volju za životom, čisti, bistri, jednostavni. Ruža, sve vrste citrusa, biber ili ruzmarin.

BIK - Bikom vlada zemljana Venera, pa svi pripadnici ovog znaka vole da se doetruju i mirišu. Zato što su uvek dosledni sebi i svojim principima, a vole sigurnost i komociju, biraju diskretnije mirise koji mogu da potraju. Gotovo uvek se radi o cvetnom mirisu, jer ovo je znak proleća, a cvetovi najbolje odražavaju njihovu prirodu.

BLIZANAC - Obzirom da se radi o znaku koji je izmislio modu, gotovo uvek na sebi imaju parfem koji je nov ili je u datom trenutku hit. Ako Vam treba savet što je trenutno in, svakako potražite nekog Blizanca i pitajte ga. Bez problema menjaju mirise, pa se tu može naći svega. Njihovo kupatilo obično je prepunjeno najrazličitijim parfemima, dezodoransima I to uglavnom jakim.

RAK - Ovo su romantičari nežne duše. Mirisom uvek pokušavaju da dočaraju nešto iz vlastite mašte što gotovo uvek ostavlja utisak na okolinu. Žena Rak je jedna od najženstvenijih, pa rado bira klasične mirise koji imaju tradiciju. Obično se radi o cveću ili o mediteranskim biljkama poput lavande, ruzmarina, a su skloni i manjim eksperimentima s maslinama ili ponekim kuhinjskim začinom.

(old_image)

LAV - Mirisi su za Lavove sredstvo za isticanje. Svima je već poznato da pripadnici ovog znaka vole da budu u središtu pažnje, pa im je takav i miris. Obično se radi o teškom i upečatljivom parfemu koji nanose u tolikim količinama da mogu da ispune ne celu prostoriju, nego celu dvoranu. Ponekad okolini treba maramica da bi se "odbranila" od njihovog parfema.

DEVICA - Jedna od osnovnih osobina ovog znaka jeste otmenost. Device uvek imaju istančan ukus, dugo i pomno biraju i traže savršenstvo. Takav im je i miris. Prefinjeno cveće, menta, lavanda, vanila ili neki ne prejak začin. Mera i diskrecija nešto je bez čega ne mogu, pa parfem nanose pažljivo i taman onoliko koliko treba.

VAGA - Vazdušna Venera čini ove ljude ugodnim, lepim i zainteresovanim za sve vrste kozmetičkih proizvoda, sredstava za ulepšavanje, a naročito parfema. Obično imaju stila i znaju da izaberu i pogode baš ono što im pristaje. Ruža je njihov nezaobilazan cvet, ali i svi mirisi slatkastog karaktera (obično cvetni), decentni i odmereni, njihov su verni pratilac.

ŠKORPIJA - Pripadnici ovog znaka mirise uglavnom doživljavaju kao sredstvo za zavođenje. Utisak koji žele da ostave uvek je upečatljiv i nezaboravan. Bez izuzetka vole i biraju snažne mirise pomalo mističnog karaktera, kvalitetne i koji dugo ostaju na koži. Obično se radi o teškim i slatkim mirisima koje kad nanesu, mogu da ih osete svi u prečniku od više metara. Zbog svega toga, Škorpije su vrlo zahtevne kad kupuju parfem.

(old_image)

STRELAC - Obično se odlučuju za dve opcije. Ili biraju nešto sasvim skromno i jednostavno, ili traže nešto nepoznato i egzotično. U prvoj varijanti odgovara im miris poljskog cveća, blage kolonjske vode ili lepršavi parfemi koje obično nanose u hodu i pomalo. U drugoj varijanti spremni su da na sebe stave miris koji dolazi izdaleka, pa ako ste u njihovoj blizini neretko se zapitate kakav je to miris i otkuda dolazi? Onda vam Strelac prezentuje parfem od drveta sa Bora Bore kao nešto najnormalnije i svakidašnje.

JARAC - Jarčevi preferiraju kvalitet i klasiku. Zato će njihov izbor pasti na proverene parfeme poznatih marki. Neće preterivati, a neće ni eksperimentirati. Ako kupuju skup parfem, to nije zbog snobizma, nego zato što veruju u sve što je trajno i kvalitetno. Takav im je i parfem. Jednu bocu mogu trošiti godinama, jer je i ne nanose prečesto, a ni previše.

VODOLIJA
- Vodolije su uvek originalne, pa vole i takve mirise. Neki preferiraju sve što je novo, pa su skloni i mešanju parfema, jer nije dovoljno samo to da je novo, nego mora biti i specifično. Svi neobični mirisi i oni koje dosad niste osetili, verovatno se nalaze na vratu Vodolije. Na primer mirisi od začina, povrća, zelenog čaja, pa i kaktusa. Ne bi trebalo da se iznenadite ako tu osetite i biber, grejp ili nešto slično.

RIBE - Ribe su senzibilne i sklone mešanju mašte i stvarnosti. Međutim stil im je ipak diskretan. Vole mirise jer to podstiče njihovu maštu i rado biraju neobične cvetove, ali ne previše upečatljive. Zumbul, jorgovan ili slično cveće. Ima i onih koji će rado posegnuti za mirisima biljaka koje rastu blizu mora, pa neretko koriste i ruzmarin, lavandu ili smokvu. Njihovi mirisi uvek nose u sebi nešto tajanstveno.

Pogledajte još