Nikolić se u Njujorku sastao sa Ban Ki Munom i Obamom

Prilikom susreta na prijemu, Tomislav Nikolić je Baraka Obamu upoznao sa naporima Srbije u prevazilaženju teške ekonomske situacije, uz sistemsku i beskompromisnu borbu protiv korupcije, prenosi RTS.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se u Njujorku sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom, a ranije i sa predsednikom Kipra Dimitrisom Hristofijasom.

U sedištu UN u Njujorku u utorak počinje generalna debata u okviru 67. zasedanja Generalne skupštine UN, kojoj inače predsedava Vuk Jeremić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić preneo je tokom sastanka s generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki Munom opredeljenost Srbije da da pun doprinos afirmaciji uloge UN na svetskoj sceni.

"Tokom sastanka, Ban i Nikolić su razmenili mišljenja o regionalnoj saradnji na Balkanu i ulozi Srbije u promovisanju pomirenja, uključujući i dijalog sa Prištinom pod okriljem Evropske unije".

Ban je čestitao Srbiji na izboru bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića na mesto predsedavajućeg Generalne skupštine UN, naglašavajući da će svetska organizacija i nadalje ostati statusno neutralna kada je u pitanju Kosovo.

Generalni sekretar svetske organizacije je rekao da je ohrabren rečima Nikolića koji se zalaže za mir i stabilnost u regionu.

Pogledajte još