Đoković poražen u četvrtfinalu Indijan Velsa

BEOGRAD, 21. marta 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković eliminisan je u četvrtfinalu turnira u Indijan Velsu, pošto je izgubio od Amerikanca Endija Rodika sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Đoković je bio treći nosilac ovog turnira masters serije i branio je titulu. Rodik će u polufinalu igrati sa pobednikom meča prvog nosioca Rafaela Nadala iz Španije i Huana Martina del Potra. 

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je u porazu od Endija Rodika na turniru Indijan Vels odigrao jedan od najlošijih mečeva u karijeri.

"Nema se mnogo šta reći. Odigrao je standardno dobro, nije uradio ništa posebno. U pitanju sam bio ja, pravio sam neverovatnu količinu neiznuđenih grešaka. Ovo je jedan od najgorih mečeva koje sam odigrao", rekao je Đoković posle poraza 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Đoković je branio titulu u Indijan Velsu, a do meča sa Rodikom nije izgubio ni set, da bi od Amerikanca izgubio za samo 68 minuta.

"Bio je to jedan od onih dana kada se ne osećam baš ugodno na terenu. Nisam imao naleta, nisam osećao loptu, nisam se kretao, nisam imao rešenja", rekao je Đoković, kome je ovo bilo treće uzastopno četvrtfinale u Indijan Velsu.

Rodik je posle ove pobede poboljšao učinak u godini na 23 pobede i tri poraza.

"Mislim da nikako nije imao dan, a to očigledno baš pomaže. Menjao sam ritam prilično dobro. Udarao sam loptu čvrsto i nisam promašivao reterne. Mislim da sam igrao baš dobro", rekao je Rodik.

U prvom polufinalu sastaju se prvi nosilac, Rodžer Federer iz Švajcarske i Britanac Endi Marej.

Pogledajte još