U sporazumima sa Prištinom ne postoji ništa tajno

BEOGRAD, 25. septembra 2012. (Beta) - Demokratska stranka (DS) je u utorak saopštila da u sporazumima koje je bivša Vlada postigla sa Prištinom ne postoji ništa tajno i da svako ko to tvrdi, govori neistinu.

"I vlast i opozicija bili su upoznati sa sadržajem sporazuma i sam predsednik (Srbije Tomislav) Nikolić je potvrdio da u sporazumima ne postoji ništa tajno, niti protivustavno", ističe se u saopštenju DS.

DS je navela da nova Vlada obmanjuje gradjane tvrdnjom da je reč o medjunarodnim sporazumima koje Vlada mora da ispunjava, već kaže da je puna istina da je reč o zaključcima Vlade koje aktuelna Vlada može i da poništi.

"Medjutim, ova vlada želi da ode dalje od tih sporazuma i učini daleko veće koncesije Prištini, pa to pokušava da sakrije tvrdeći da ona sprovodi lošu politiku koju je nasledila", istakao je DS i poručio da, ako Vlada smatra da su sporazumi sa Prištinom protivni interesima Srbije i štetni, neka ih poništi i ponovo pokrene pregovarački proces.

DS je zatražila od Vlade da prestane da traži krivce za sopstvenu politiku i da gradjanima iznese istinu i plan za Kosovo.

Pogledajte još