Đilas, Danilović i Vučičević zadovoljni zbog turnira

BEOGRAD, 21. marta 2009. (Beta) - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je  da će gradska vlada ozbiljno pristupiti organizaciji završnog turnira Jadranske lige sa Partizanom i Crvenom zvezdom i kazao je da će to biti "poklon Beograđanima".

"Završni turnir održava se u Danima Beograda i to je naš poklon Beograđanima. Jako mi je drago što će se 'fajnal for' održati kod nas. To je složeni i veliki posao i zahteva ozbiljnu organizaciju", rekao je Đilas Beograđanima.

Gradonačelnik i predsednici Partizana i Crvene zvezde, Predrag Danilović i Slobodan Vučičević, ocenili su da je plasman tri kluba iz Srbije na završni turnir četiri najbolje ekipe "velika stvar".

"Voleo bih da jedan od klubova iz Srbije osvoji turnir. Svi znaju za koga navijam, tako da neću javno reći svoje želje. Ali, budimo realni, rezultati tog kluba ne čine ga favoritom", rekao je Đilas, navijač Zvezde.

Predsednik Partizana Danilović rekao je da su okvirni troškovi organizacije oko 250.000 evra.

"Hvala gradu i gradonačelniku, bez obzira na navijačku pripadnost, jer niko nije savršen. Bez grada ne bismo mogli da organizujemo turnir, a znači nam da imamo Beograd uz sebe", rekao je Danilović.

Predsednik Partizana kazao je da ne može da garantuje da će Arena biti puna, ali je rekao da će se klubovi potruditi da navijači ispune salu.

Vučičević je rekao da je optimista kada je publika u pitanju, iako je na završnom turniru najboljih osam ekipa pre četiri godine hala "Pionir" bila poluprazna.

"Optimista sam što se tiče ispunjenosti sale. Sada je situacija drugačija nego pre četiri godine. Prvi put je 'fajnal for' u Beogradu, Partizan ima dobre rezultate u Evropi i tri srpska kluba su na turniru. Košarka se vratila na velika vrata i ja verujem da će sala biti puna", rekao je Vučičević.

Završni turnir četiri najbolje ekipe održaće se u Beogradu od 16. do 18. aprila, a učestvovaće aktuelni šampion Partizan, Crvena zvezda, Hemofarm i zagrebačka Cibona.

Pogledajte još