Određene grupe za takmičenje na Univerzijadi

BEOGRAD, 21. marta 2009. (Beta) - Žrebom u Beogradu su određene grupe za ekipne sportove na Univerzijadi, odnosno za vaterpolo, odbojku, košarku i fudbal u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Žreb je vodio generalni sekretar Svetske studentske sportske federacije (FISU) Erik Santron, koji je naglasio da je uprkos svetskoj ekonomskoj krizi dosta prijavljenih država u ekipnim sportovima.

Selekcija ekipa urađena je na osnovu rezultaa sa prošle Univerzijade u Bangkoku ili mesta na rang listi reprezentacije određene države.

U ženskom vaterpolu takmičiće se osam ekipa raspoređenih u dve grupe. U Grupi A nalaze se: Srbija, Japan, Rusija, Kanada, u Grupi B: Australija, Kina, Mađarska, Italija.

U konkurencji vaterpolista takmičiće se 16 ekipa i to u Grupi A: Srbija, Francuska, Hrvatska, Meksiko, u Grupi B: Crna Gora, Australija, Grčka, Kanada, u Grupi C: Italija, Španija, Rusija, Kina, u Grupi D: Mađarska, Japan, Poljska i SAD.

U ženskoj odbojci takmičiće se 16 ekipa, raspoređenih u četiri grupe. U Grupi A: Srbija, Italija, Velika Britanija, Brazil. U Grupi B: Poljska, Španija, Turska, Mongolija, u Grupi C: Kina, Kineski Tajpej, Rusija, Kanada, u Grupi D: Tajland, Japan, Slovenija, Švedska.

U konkurenciji odbojkaša prijavljene su 23 ekipe, jer je Zimbabve odustao, tako da će u Grupi B biti pet reprezentacija.

U Grupi A takmičiće se: Srbija, Rusija, Švedska, Liban, Koreja, Južna Afrika. U Grupi B: Turska, Brazil, Crna Gora, Švajcarska, Kina, u Grupi C: Kanada, Ukrajina, Slovenija, Velika Britanija, Japan, Egipat, u Grupi D: Nemačka, Češka, Poljska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Hong Kong, Australija.

U ženskoj košarci takmičiće se 16 ekipa i to su u Grupi A: Srbija, SAD, Francuska, Velika Britanija, u Grupi B: Australija, Kanada, Slovačka, Japan, u Grupi C: Rusija, Kineski Tajpej, Mađarska, Kina, u Grupi D: Poljska, Češka, Turska, Mozambik.

U konkurenciji košarkaša prijavljene su 24 ekipe koje su raspoređen u osam grupa. U Grupi A igraće: Srbija, Grčka, Australija, u Grupi B: Litvanija, Rumunija, Ujedinjeni Arapski Emirati, u Grupi C: Kanada, Italija, Kina, u Grupi D: Japan, Ukrajina, Bugarska, u Grupi E: Turska, Portugal, Iran, u Grupi F: Rusija, Izrael, Brazil, u Grupi G: Nemačka, Letonija, Južna Afrika, u Grupi H: Koreja, Finska, SAD.

U ženskom fudbalu takmičiće se 16 ekipa. U Grupi A: Srbija, Kina, Poljska, Kanada, u Grupi B: Rusija, Velika Britanija, Estonijaa, Kineski Tajpej, u Grupi C: Brazil, Koreja, Nemačka, Južna Afrika, u Grupi D: Irska, Francuska, Mađarska, Japan.

U konkurenciji fudbalera, takođe će se takmičiti 16 ekipa, raspoređenih u četiri grupe. U Grupi A: Srbija, Meksiko, Velika Britanija, Gana, u Grupi B: Ukrajina, Kanada, Češka, Maroko, u Grupi C: Italija, Urugvaj, Irska, Koreja, u Grupi D: Tajland, Japan, Francuska, Brazil.

Univerzijada će se održati od 1. do 12. jula u Beogradu.

Pogledajte još