Zvezda izgubila u Podgorici, u polufinalu ide na Partizan

BEOGRAD, 21. marta 2009. (Beta) - Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Podgorici od ekipe Budućnosti sa 64:62 (15:16, 14:25, 22:12, 13:9) u 26. kolu Jadranske lige i u polufinalu završnog turniru igraće protiv Partizana.

Zvezda je takmičenje u Jadranskoj ligi završila sa učinkom od 19 pobeda i sedam poraza, koliko imaju Hemofarm i Cibona.

Zbog najboljeg učinka u međusobnim duelima Hemofarm na završni turnir ide sa druge pozicije. Cibona je treća, pošto je lošija u duelima sa Vrsčanima, ali je bolja od "crveno-belih".

U drugom polufinalnom meču završnog turnira sastaće se Hemofarm i Cibona.

"Crveno-belima" je u Podgorici bila potrebna pobeda kako bi u polufinalu izbegli prvoplasirani tim regularnog dela takmičenja i posle prvog poluvremena činilo se da će izabranici Svetislava Pešića ostvariti cilj.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri, koju su košarkaši beogradskog tima rešili u svoju korist sa poenom razlike (16:15).

U drugom periodu "crveno-beli" su bili bolja ekipa, a sredinom četvrtine došli su do 11 poena prednosti (35:24). Do kraja ovog perioda Zvezda je, predvođena Borisom Bakićem, čuvala vođstvo i na odmor otišla sa rezultatom 41:29.

Košarkaši Budućnosti u prvoj polovini treće četvrtine zaigrali su mnogo bolje u odbrani, a u napadu su napravili seriju od 12:0 i u 26. minutu došli su do izjednačenja (43:43).

Zahvaljujući Seadu Sehoviću i Vladimiru Micovu, domaća ekipa do kraja četvrtine nije dozvolila "crveno-belima" da se ponovo rezultatski "odlepe", i u poslednjih deset minuta Budućnost je ušla sa zaostatkom od dva poena (53:51).

Pogocima Micova i Vladimira Dragićevića, crnogorska ekipa je u 36. minutu, posle duže vremena, došla do vođstva (56:55).

Završnicu utakmice obeležila je neizvesna, penal završnica. Gosti su pogocima Marka Marinovića sa linije za slobodna bacanja poveli sa 62:61, ali je Budućnost "trojkom" Nemanje Gordića došla do pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Šehović sa 16 poena, a poen manje ubacio je Micov. U timu Zvezde najbolji je bio Boris Bakić sa 16 poena.

Završni turnir Jadranske lige igraće se od 16. do 18. aprila u Beogradskoj areni.

Pogledajte još