Čanak podneo ostavku

"Ako treba da biram između suza svoje dece i mandata narodnog poslanika, onda to nije nikakav izbor", rekao je Nenad Čanak novinarima u Skupštini Srbije.

On je to rekao povodom incidenta u Novom Sadu kada ga je, kako je objasnio "pijanac vređao pred ćerkom njegovog brata, a nju hvatao za telo"!.

"Kada mi je opsovao decu, izvadio sam ga iz kola, bacio štap u stranu i počeo da ga tučem", rekao je Čanak.

On je naveo da je želeo da podnese ostavku, ali da mu ona nije prihvaćena jer nije sudski overena. Zatim ju je pred okupljenim poslanicima i novinarima zgužvao.

"Skupština me nije zaštitila već je ona sigurna kuća za ratne zločince, Ratka Mladića, Miladina Kovačevića...", rekao je Čanak, prenose agencije.

Čanak kaže da je izložen "linču javnosti" samo zato što je branio čast svoje porodice.

On je pojasnio da je podneo ostavku na mesto poslanika u skupštini zato što ga parlament nije uzeo u zaštitu zbog incidenta koji se desio u Novom Sadu pre nekoliko dana i da je izložen "linču javnosti" samo zato što je branio čast svoje porodice.

(old_image)

Pavle Lešanović

Čanak je dodao da je ostavku podneo i zbog toga da ga ne bi prozivali da će se pozivati na poslanički imunitet u sudskom postupku i naveo da su neki "već izrekli presudu u javnosti pre ikakvog sudskog postupka".

Do incidenta je došlo u kafani Dače Ikodinovića "Tako je suđeno", odnosno u jutarnjim satima ispred kafane. mediji su preneli da su prvo za istim stolom sedeli Čanak, Ikodinović i Pavle Lešanović, a da je kasnije došlo do incidenta, odnsno da je Čanak istukao Lešanovića.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu, svedočio je i Ikodinović, a Novi Sad je jutro nakon toga osvanuo sa pogrdnim paraolama i "smrtovnicom" ispisanom kao grafit na zidovima.

(old_image)

Pogledajte još