Del Boske: Učio sam od Miljanića i Boškova

BEOGRAD, 25. septembra 2012. (Beta) - Selektor Španije Vinesente del Boske istakao je u utorak da su na njegovu trenersku karijeru uticali Miljan Miljanić i Vujadin Boškov.

"Mnogo sam učio i naučio od starijih trenera sa kojima sam imao priliku da saradjujem. Posebno bih istakao dvojicu iskusnih stručnjaka, Miljana Miljanića i Vujadina Boškova, čije sam reči i ideje upijao kao sundjer", rekao je Del Boske na konferenciji evropskih selektora u Varšavi.

"Od njih dvojice sam učio u madridskom Realu i kasnije tokom trenerske karijere. Oni su meni usadili ljubav prema trenerskom poslu i bili su mi vodilja u dosadašnjem radu", dodao je on.

Na konferenciji u Varšavi Srbiju su predstavljali selektor reprezentacije Siniša Mihajlović i direktor nacionalnih selekcija Savo Milošević.

Mihajlović je rekao da reči Del Boskea prijaju i obavezuju, kao i da iz Varšave nosi niz pozitivnih utisaka.

Konferencija u organizaciji Evropske fudbalske unije (UEFA) se završava u sredu, a na njoj, izmedju ostalih, prisustvuju selektori najjačih evropskih reprezentacija, medju kojima su selektor Italije Ćezare Prandeli, selektor Nemačke Joakim Lev i mnogi drugi.

Pogledajte još