Kapelo: Bekamu nije zagarantovano mesto u timu

BEOGRAD, 22. marta 2009. (Beta) - Trener engleske fudbalske reprezentacije Fabio Kapelo rekao je da Dejvidu Bekamu nije zagarantovano mesto u nacionalnom timu.

Bekam je u januaru iz Los Anđeles Galaksija došao u Milan kako bi ostao u dobroj formi i tako zaslužio poziv selektora Kapela. Engleski internacionalac je zaslužan za dobre rezultate "crveno-crnih", ali Kapelo je rekao da on samostalno odlučuje koga će zvati u tim.

Reprezentacija Engleske će u subotu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Slovačke, a taj meč će biti poslednja provera pred kvalifikacionu utakmicu koju će Engleska 1. aprila igrati protiv Ukrajine.

"U ekipi želim najbolje igrače, a nije mi važno da li će Bekam igrati u Galaksiju ili Milanu. To nije moj problem. Najvažnije je kako on igra. Igra dobro i ako bude spreman postoji šansa da ga uvrstim u tim. Odlučiću kada dođe vreme za to", rekao je Kapelo italijanskim medijima.

Međutim, Kapelo je rekao da nije iznenađen Bekamovim dobrim igrama u Milanu i dodao da misli da italijanska liga odgovara 33-godišnjem Englezu.

"Nisam se iznenadio njegovim dobrim igrama u italijanskoj ligi jer ga dobro pozanjem. U Milanu igra na poziciji koja odgovara njegovim tehničkim karakteristikama", dodao je on.

Bekam će u maju napuniti 34 godine i mnogi misle da će biti star za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine. Međutim, Kapelo se ne slaže sa takvim ocenama.

"Kada izaberem igrača za tim, godine nisu važne. Fabio Kanavaro ima 35 godina, pa je i dalje član italijanske reprezetancije. Tražim spremnog igrača, a ne mislim na njegove godine", rekao je Kapelo.

Pogledajte još