Rafael Nadal ne zna kad se vraća i da li igra u Australiji

LONDON, 25. septembra 2012. (Beta-AP) - Španski teniser Rafael Nadal rekao je u utorak da ne zna kada će se vratiti na teren, kao i da nije siguran da li će biti spreman za Otvoreno prvenstvo Australije, koje se igra u januaru iduće godine.

"Razmišljam samo o tome da vredno radim na svom povratku. Ne mogu da mislim o budućnosti jer ova povreda nije kao kad slomite ruku, pa znate da je to nekoliko nedelja ovako, nekoliko nedelja onako i onda ste spremni za povratak", rekao je Nadal novinarima u Londonu.

Osvajač 11 grend slem titula nije igrao od kada je ispao u drugom kolu Vimbldona u junu. On se oporavlja od kidanja tetive na kosti patela u kolenu.

Nadal bi mogao da propusti završni turnir ATP-a, u Londonu od 5. do 12. novembra, kao i finale Dejvis kupa, koje njegova Španija igra protiv Češke od 16. do 18. novembra.

Nadal je rekao da mu je naročito teško palo što nije mogao da nastupi na Olimpijskim igrama, pošto je trebalo da nosi zastavu svoje zemlje na otvaranju. "Bio sam jako, jako tužan tokom tri nedelje tada. Igre dolaze jednom u četiri godine. Propuštanje Ju-Es Opena je teško, ali za to znate da ćete imati više prilika", rekao je Nadal.

Pogledajte još