Italijanski konzorcijum zainteresovan za Prokop

BEOGRAD, 26. septembra 2012. (Beta) - Konzorcijum 10 italijanskih gradjevinskih i projektantskih firmi zainteresovan je da učestvuje u izgradnji beogradskog železničkog čvora "Prokop" i autoputa od Rume do Šapca, saopštilo je u sredu Ministarstvo saobraćaja Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, Konzorcijum "Italija", čiji je investicioni fond 300 miliona evra godišnje, zainteresovan je da učestvuje u nastavku izgtradnje "Prokopa" po modelu javno-privatnog partnerstva.

Napominje se da je operativa Konzorcijuma "Italija" u Srbiji već učestvovala u izgradnji velikog tržnog centra u Indjiji.

Na drugom po redu sastanku sa ministrom saobraćaja Srbije Milutinom Mrkonjićem koji je odžan u utorak italijanska delegacija predvodjena predsednikom Linom Imeijem došla je, kako se ističe, sa konkretnim predlozima o ta dva projekta, koje bi želeli da realizuju.

Konzorcijum 10 italijanskih firmi, prema Ministarstvu saobraćaja, u portfoliju ima zabeležene vrhunske rezultate pre svega na planu izgradnje autoputeva, velikih tržnih centara, aerodromskih zgrada, objekata multimodalnog saobraćaja, železničke infrastrukture u mnogim zemljama Južne Amerike, Italiji, Rusiji, Hrvatskoj.

Pogledajte još