Najbolje besplatne stvari koje usrećuju život!

Sreća se ne nalazi u luksuznim vilama, skupim kolima, firmiranoj garderobi... Novac jeste bitan u životu, ali nikako nije garancija za sreću i zadovoljstvo. Stvari koje nas suštinski čine srećnima zapravo su u isto vreme i besplatne ali i najdragocenije i nekada ih je teško dostići, a zajedničke su velikoj većini ljudi, potvrdila su i nedavana istraživanja koja prenosi "Dnevnik.hr".

Listu basplatnih stvari koje nas usrećuju čine, pre svega: smeh, zagrljaj, porodica, prijatelji, uživanje u dobroj hrani, pregledavanje starih fotografija, osećaj sunca na koži, gledanje zalaska sunca, hodanje po plaži...

Ovo su bili najčešći odgovori 2000 ispitanika koji su učestvovali u studiji sprovedenoj u Velikoj Britaniji.

Svi su se složili da je sreća besplatna i da nju ne čine skupe krpice i nekretnine, već mala, svakodnevna zadovoljstva koja su nam uglavnom veoma dostupna.

Rezultati istraživanja su pokazali da je smeh prva na listi besplatnih stvari koje nas usrećuju, a pomalo neočekivano se na drugom mestu našlo uživanje u dobroj hrani.

Zagrljaj je ljudima treći po redu sastojak za srećan život, a na Top 10 listi su se našli i: osećaj sunca na koži, čitanje dobre knjige, hodanje po plaži, ali i spavanje u krevetu sa čistom posteljinom.

Veoma bitni sastojci sreće su takođe i gledanje zalaska sunca, pregledavanje starih fotografija i mirisanje sveže pokošene trave.

Vođa tima koji je radio ovo istraživanje Ralf Volker je rezutalte objasnio sledećim rečima:
"Čini se da je komplikovan i stresan život koji vodimo učinio da se sve više povezujemo sa stvarima koje su suštinski bitne. Porodica, prijatelji i priroda je ono što nas čini srećnima i spokojnima".

Pogledajte još