Ana nije uspela da odbrani titulu u Indijan Velsu

BEOGRAD, 22. marta 2009. (Beta-Fonet (old_image)) - Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da odbrani titulu na turniru Masters serije u Indijan Velsu, pošto je izgubila od šeste teniserke sveta Ruskinje Vere Zvonarjove sa 2:0 po setovima (6:7, 2:6).

U meču koji je trajao sat i 58 minuta Zvonarjova je osvojila 86 poena i napravila pet brejkova, dok je Ivanovićeva osvojila 13 poena manje uz tri brejka.

U prvom setu, u kojem je Ivanovićeva, sedma teniserka sveta, napravila četiri duple servis greške, viđeno je mnogo preokreta. Ona je u drugom gemu napravila brejk i povela sa 2:0, ali je Zvonarjova nakon toga osvojila četiri uzastopna gema i povela sa 4:2.

Ivanovićeva je zatim zaigrala agresivnije i uz osvojena dva gema na svoj servis ali i uz brejk u osmom gemu, povela sa 5:4. Teniserke su potom osvojile gemove na svoj servis, iako je Ivanovićeva u 12. gemu imala nekoliko prilika da oduzme servis protivnici i povede u meču, ali je prvi set ipak odlučen u taj-brejku.

Na početku taj-brejka teniserke su se smenjivale u vođstvu, ali je Ruskinja prva došla do dva poena prednosti, napravila mini-brejk i povela sa 4:2. Međutim, sedma teniserka sveta je vratila brejk, preokrenula i povela sa 5:4.

Zvonarjova je potom osvojila oba poena prilikom svog servisa i povela sa 6:5, a posle greške srpske teniserke, koja je lopticu "zakucala" u mrežu, osvojila i sedmi poen u tajbrejku i povela u meču sa 1:0.

U prvom gemu drugog seta srpska teniserka je napravila brejk i uz osvojen gem na svoj servis povela sa 2:0. Međutim, Zvonarjova je potpuno preokrenula rezultat posle serije grešaka Ivanovićeve i uz dva brejka povela sa 5:2.

U osmom gemu drugog seta Ivanovićeva je servirala za ostanak u meču, ali je Zvonarjova ipak uspela da iskoristi drugu meč loptu i tako osvoji devetu titulu u singlu.

Nagradni fond prvog Mastersa sezone u Indijan Velsu je 9.000.000 dolara. Pobednica je pored 700.000 dolara osvojila i 1.000 WTA poena. 

Pogledajte još