Austrijanac pred sudom jer je HIV-om namerno zarazio Srbina

Tužilaštvo ga optužuje da je, i pored toga što je znao da je zaražen HIV-om, imao nezaštićeni seks sa jednim Srbinom koji živi u Gracu, i da ga je pri tom zarazio.
Optuženi je pred sudom rekao da je njegov poznanik bio obavešten o njegovoj bolesti, što je ovaj negirao.

Bečlija je sudiji objasnio da je 29-godišnjeg Srbina, koji živi u Gracu, upoznao preko jedne internet platforme. Ubrzo su se dogovorili da se sastanu zbog seksa.
U ovome se obojica slažu, ali ne i oko daljih dešavanja, odnosno šta je tačno dogovoreno.

Optuženi tvrdi da je njegov poznanik, koji je u međuvremenu zaražen HIV-om, i koji je potom inficirao i svog partnera, odlično znao da je već duže HIV pozitivan.

"Ja sam već na internet platformi naveo da sam HIV pozitivan i nikada ne bih imao nezaštićeni seks sa nekim koji to isto nije", rekao je optuženi pred sudom.

On je, kako je objasnio, mladića sreo dva puta, i prekinuo poznanstvo kada mu je ovaj ponudio droge.

Da je imao prošlost ovisnika od droga Srbin nije negirao, ali je naglasio da ništa nije znao o HIV infekciji optuženog. Pred sudijom on je kazao da "gotovo nije imao" druge seksualne partnere osim svog momka, i da je seks sa 44-ogodišnjakom bilo nešto zbog čega se kaje.

Bečlija je dalje optužio Srbina za ucenu, jer je od njega tražio obeštećenje zbog zaraze, ali tužilaštvo nije pokrenulo postupak zbog toga. Sudija je odložio dalje suđjenje zahtevajući iskaze lekara 29.godišnjeg mladića i specijaliste za HIV oboljenja.

Izvor: Agencije

Pogledajte još