Biografija ratnog veterana u prevodu na srpski

BEOGRAD, 26. septembra 2012. (Beta) - Biografsko-avanturistički roman američke književnice Lore Hilenbrand "Nepokoren", po oceni Njujork Tajmsa najbolje prodavana knjiga u Americi u 2010. godini, predstavljena je u sredu u izdavačkoj kući "Laguna".

Hilenbrand je opisala život Luija Zamperinija, učesnika Olimpijskih igara u Berlinu i američkog vojnika čiji je avion 1943. godine oboren u Pacifik, i njegovo dramatično iskustvo koje svedoči o otpornosti ljudskog tela i duha, naveli su izdavači.

Romansirana biografija američkog ratnog veterana ilustrovana je fotografijama glavnog junaka, kao i drugih protagonista koji se spominju u knjizi.

Časopis Tajm izabrao je roman Lore Hilenbrand za najbolju knjigu koja ne pripada žanru fantastike, a list Los Andjeles Tajms proglasio je to delo za knjigu godine.

Knjiga "Nepokoren" prvo je delo američke spisateljice prevedeno na srpski jezik, a prethodno je objavila i roman "Sibiskvit: američka legenda" koji je bio u užem izboru za Nacionalnu nagradu kritičara i dobio nagrade Buk Sens, kao i Vilijem Hil za najbolji sportski roman godine.

Pogledajte još