Borini pozorišni dani od 20. oktobra

VRANJE, 26. septembra 2012. (Beta) - Manifestacija "Borini pozorišni dani" biće održana u Vranju od 20. do 25. oktobra, izjavila je u sredu direktorka vranjanskog pozorišta "Bora Stanković" Radmila Djordjević.

"Požar u kome je 2. jula izgorela zgrada pozorišta 'Bora Stanković' neće sprečiti organizovanje manifestacije 'Borini pozorišni dani', a predstave će biti održane u Domu vojske u Vranju", rekla je Djordjević agenciji Beta.

Ona je rekla da će glumci pozorišta "Bora Stanković" u sredu uveče u sali Doma vojske otvoriti sezonu 2012/2013. godine, predstavom "Ženski razgovori" u režiji Nebojše Dugalića, po tekstu Duška Radovića.

"Na osnovu rekvizita i opreme koji su sačuvani od požara možemo da igramo samo četiri predstave, tako da će u nastupajućoj sezoni najverovatnije biti izvodjena po jedna predstava nedeljno, ili u dve nedelje", rekla je Djordjević.

Prema njenim rečima, za festival "Borini pozorišni dani" koji će 32. put biti organizovan u Vranju u čast velikana srpske književnosti Borisava Stankovića, glumci vranjskog pozorista spremaju premijeru predstave "Narodna drama".

Komad u režiji Snežane Trišić, po tekstu Olge Dimitrijević, otvoriće 20. oktobra festival koji će ovoga puta imati revijalni karakter, za prikupljanje donacija za obnovu i izgradnju novog pozorišta u Vranju.

Pogledajte još