Šta sanjaju žene, a šta muškarci?

Većina osoba sanja skoro svake noći, čak i po više puta, ali ih se ne sećaju uvek i svih, a neki čak imaju i velikih problema da prisete bilo kojeg sna. Međutim, tim stručnjaka kanadske Laboratorije za snove i košmare je 11 godina radio istraživanje o razlikama u snovima kod oba pola i to na uzorku od 28.000 ispitanika starosti između 10 i 79 godina.

Rezultati i nisu preterano iznenađujući: muškarci najčešće sanjaju o seksu, jer je tako izjavilo čak 85 odsto ispitanika, dok je ženama najčešći san onaj u kojem ih neko proganja, što je reklo 83 odsto ispitanica, piše "Metroportal".

Zanimljivo je i to da su ova dva sna zajednička za oba pola, jer su i jedan i drugi na drugom mestu najčešćih snova kod suprotnog spola, tj, 78 odsto muškaraca ima snove u kojima ih netko proganja, a 73 odsto žena sanja i o seksu.

Žene često sanjaju i o insektima, smrti i padanju na ispitu , dok muškarci imaju živopisne teme poput ubistava, napada vanzemaljaca i magičnim moćima.

V ećina ispitanika je najnegativnije snove imala tokom dvadesetih i tridesetih godina života, a prema podacima devojčice češće sanjaju od dečaka.

Pogledajte još