Partizan ima veliku budućnost ako ima uslove

BEOGRAD, 25. septembra 2012. (Beta) - Trener Partizana Duško Vujošević rekao je u sredu da će i predstojeća sezona biti trofejna, kao i da njegov tim očekuje "velika budućnost", ako klub uspe da obezbedi "minimalne uslove" za funkcionisanje.

Vujošević je na druženju Partizana sa novinarima kazao da je celokupni budžet za funkcionisanje kluba oko dva i po miliona evra, ali da ni ta sredstva nisu obezbedjena.

"Ja jako verujem u ovaj tim. Istina je da ima igrača koji nemaju ličnu kartu, ali ima mnogo talenta... Treba od talenta da postanu veliki igrači, a to se ne radi brzo, ali se radi svaki sekund. Verujem u talenat, a po njemu je u rangu sa generacijom kojoj je predvodnik bio (Vlade) Divac", rekao je Vujošević.

Najstariji igrač u Partizanu ove sezone ima 27 godina, a crno-beli će posle dugo vremena igrati bez iskusnih veterana.

"Bez rizika nema uspeha. Ovo je tim u kome nije kupljen nijedan igrač. Nije koncepcija 'ako ne sad, onda propast'. Treba obezbediti kontinuitet mirnog rada, jer rezultati dodju ako se uz talenat radi. Verujem da će i ova sezona biti trofejna. Budućnost ovog tima je velika ako se obezbede minimalni uslovi", rekao je Vujošević.

Trener Partizana je ocenio da je budžet od dva i po miliona evra za kompletno funkcionisanje kluba jako mali u odnosu na ono što je klub uradio prethodnih godina.

Partizan sezonu počinje u petak utakmicom protiv Zadra u Jadranskoj ligi.

Pogledajte još