U prodaji knjiga Isidore Bjelice "Kraljice serbske"

Knjiga čitaocu predočava dugo skrivane dokumente koji nam otkrivaju najveće tajne srpske istorije od srednjeg veka do današnjeg dana. Kada je ova knjiga prvi put objavljena (2001) govorilo se da je „definitivno promenila recepciju žena u srpskoj istoriji. “

Sadržaj
Od srednjeg veka do današnjih dana o našoj istoriji nam govore kao da se odvijala bez bitnijih ženskih aktera. Isidora Bjelica istražuje, prikazuje i dokumentuje drugačiji pogled na našu prošlost, onaj u kojem su žene imale važnu ulogu, i otkriva nam: je li jedini greh proklete Jerine bio to što je terala Srbe da grade? Da li je Evdokija zavela sve Nemanjiće pa i Rastka i zašto ju je muž oterao golu sa dvora? Da li je kralj Milutin zidao toliko manastira da bi sakrio svoj greh počinjen prema Simonidi? Zbog čega se zaista raspalo Dušanovo carstvo. Kako je Draga Mašin od najperspektivnije srpske spisateljice završila kao najomraženija vladarka. Da li je poslednja srpska princeza bila Amerikanka? Otkrijte sve dugo skrivane tajne Nemanjića, Hrebeljanovića, Obrenovića i Karađorđevića.

Prethodno objavljeni naslovi
Tajni život slavnih Srpkinja, Roman o preljubi, Santa Maria, Dama iz Santorinija, Ljubav u Bejrutu, Ljubav u Emiratima, itd.

Isidora Bejlica je autor više pozorišnih komada i radio-drama, reditelj kultnog filma „Dorćol-Menhetn“. U pozorištu je režirala „Sarajku u Beogradu“, okultnu antimarksističku komediju Nebojše Pajkića, „Marhatana“, i svoj kemp-projekat „Popička u Parlamentu“.

Dobitnik je nagrada Najvoljenije žene XXI veka, Gala pisac, 2002, i Zlatni bestseler, 2004.

Njene knjige su prevedene na nekoliko stranih jezika. Kolumnista je u listovima: Pravda, As i Tabloid. Pokrenula časopis Vip-Trip

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.