Nikolić se sastaje sa Ketrin Ešton

Tomislav Nikolić je, u govoru pred Generalnom skupštinom, u utorak rekao da ne vidi smisla u dilemi Kosovo ili Evropska unija i da ne može da takvo pitanje postavi pred građane.

Istovremeno Nikolić je obećao da će Srbija sprovesti dogovore postignute sa Prištinom ali je rekao da mu se čini da je taj dijalog do sada izgledao kao ispunjavanje liste želja albanske strane.

Nikolić je, uoči sastanka sa visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton, povodom spekulacija da bi Eštonova kao polaznu osnovu nastavka razgovora mogla ponuditi neku vrstu sporazuma o dobrosusedskim odnosima Prištine i Beograda, istakao da "on nije sagovornik" u razgovorima na tu temu.

"Gospođa Ešton zna da u meni nema sagovornika za dobre odnose sa Kosovom kao državom. Ona ima u meni sagovornika za dobar život na Kosovu, za mir i bezbednost, za investicije, ali ne za to da jednog dana budemo dobri susedi i mislim da to gradjani Srbije dobro znaju i da su me zbog toga birali," rekao je Nikolić u izjavi RTS-u iz Njujorka.

Pogledajte još