Da li ste dovoljno pametni da radite u Guglu?

Viljam Paundston autor je knjige "Da li ste dovoljno pametni da radite u Guglu?" u kojoj objašnjava kakve sve zadatke Gugl postavlja pred svoje potencijalne radnike.

On u knjizi otkriva kako da briljirate na testiranju i razgovoru za posao u ovoj kompaniji, a otkriva i neka pitanja koja se postavljaju na konkursima za Gugl, piše "Dejli Mejl".

Kako on tvrdi u knjizi menadžment za ljudske resurse predviđa da li će neko od kandidata zadovoljavajuće obavljati posao tako što im postavlja vrlo zahtevne zadatke.

Tako su na listi pitanja na testu između ostalih i sledeća:

Zašto su poklopci šahtova okrugli? Koliko bi toalet papira bilo potrebno da se prekrije ceo Teksas? Smanjeni ste na veličinu pare i ubačeni u mikser koji će početi da radi za 60 sekundi. Šta ćete da radite? Koliko biste naplatili pranje svih prozora u Sjetlu? Koliko se godišnje napravi usisavača?

Osmislite plan evakuacije za San Francisko. Koji je broj sledeći u nizu: 10, 9, 60, 90, 70, 66 ? Gde se brže pliva u vodi ili u sirupu? Koliko se puta u danu kazaljke sata preklapaju? Muškarac je dogurao svoj automobil do hotela i izgubio celo svoje bogatstvo. Šta se dogodilo?

Za sada iz kompanije Gugl nema komentara na ovu knjigu i zadatke koji su u njoj opisani, ali jedna od bivših zaposlenih u kompaniji tvrdi da nije istina da se pred kandidate za posao postavljaju takvi problemi.

Pogledajte još