Fudbaleri Srbije: Meč sa Rumunijom rešava mnogo toga

BEOGRAD, 23. marta 2009. - Fudbalski reprezentativci Srbije Boško Janković, Gojko Kačar i Danko Lazović ocenili su da je predstojeća utakmica sa Rumunijom najvažnija u dosadašnjem delu kvalifikacija za Svetsko prvensto u Južnoj Africi 2010.

Reprezentacija Srbije okupila se danas u Kovilovu, gde će se pripremati za subotnju duel sa Rumunijom u Konstanci.

"Retko se dešava da se ponovi onakav meč kakav smo odigrali protiv Austrije u Beču, tako da ne možemo baš da se uzdamo u to. Zbog loših rezultata u dosadašnjem delu kvalifikacija, Rumuni moraju da idu na pobedu na svom terenu, a to može da dovede do njihovog kiksa", rekao je igrač Đenove.

Janković je naveo da su pred početak kvalifikacija u Grupi sedam Rumuni i Francuzi bili proglašeni za favorite, ali da "orlovi" žele da pokažu da takve prognoze nisu bile na mestu.

"Pred start kvalifikacija Francuzi i Rumuni su važili za favorite, a na nama je da ih sada demantujemo. Dosta je Rumunija igrala na Evropskim i Svetskim prvenstvima, a mi ne", kazao je on i dodao da od igrača protivničkog tima najviše ceni Pola Kodreu, za koga je rekao da je "opasan igrač sa veoma jakim udarcem".

Fudbaler nemačke Herte Gojko Kačar ocenio je da je utakmica u Konstanci izuzetno važna za "orlove" i dodao da razmišlja samo o pobedi.

"Utakmica u subotu nam je veoma bitna... Rumunija zaista ima dobar tim, poznajem Maksimiljana Nikua iz Herte, ali trebalo bi da gledamo samo sebe. Razmišljam samo o pobedi u Konstanci, a ne o tome koliko su Rumuni jaki", naveo je Kačar.

Igrač holandskog PSV Ajndhovena Danko Lazović rekao je da je meč sa Rumunijom važna, jer može mnogo toga da reši u daljem tako kvalifikacija.

"Ovaj meč može mnogo toga da reši i verovatno je najbitnija u ovom delu kvalifikacija. Možemo mnogo da dobijemo i zato moramo ozbiljno da se pripremimo", poručio je on.

Ove sezone Lazović je u PSV-u dobijao šansu uglavnom sa klupe, ali smatra da to neće negativno da utiče na njegove nastupe u nacionalnom timu.

"Malo igram, malo ne igram, ali do sada se 'milion' puta pokazao da klupski i reprezentativni fudbal nemaju veze jedan sa drugim", zaključio je Lazović.

Reprezentacija Srbije treniraće u Kovilovu do četvrtka, kada putuje u Rumuniju. Utakmice dve reprezentacije igra se u subotu u Konstanci od 19.45.

Posle četiri odigrane utakmice selekcija Srbije ima devet bodova i deli prvo mesto u grupi sa Litvanijom. Slede Francuska i Austrija sa po četiri boda, dok Farska Ostrva imaju jedan bod.

Pogledajte još