Kišobran ekskurzija – Čačak

Ovoga puta povod za ekskurziju je malo drugačiji, ali ekstremno zanimljiv i kvalitetan – naša bliska prijateljica i fotograf pod Kišobranom, Milica Mrvić, ima svoju prvu samostalnu izložbu u Domu kulture u Čačku.

To je dovoljan razlog da pozovemo sve Čačane i one koji će se 28. septembra tako osećati da dođu na otvaranje izložbe, a kasnije i na prvu Kišobran žurku u Čačku u klubu Velvet!

Kao domaća podrška za DJ pultom pridružiće nam se pevač i gitarista mladog, čačanskog, indie-rock benda “ Za Dž” – Janko Ćirković!

Otvaranje izložbe fotografija „Kulinarske mrvice“

Petak, 28. septembar 2012. godine u 19:00 h.

Izložba će trajati do 16. oktobra.
Gornji hol Doma kulture
Trg ustanka 2-6
32000 Čačak

Milica Mrvić rođena je 1987. godine u Beogradu, gde je i diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti, na odseku primenjena grafika, atelje fotografija y klasi prof. Branimira Karanovića. Učestvovala je na brojnim kolektivnim izložbama, kao što su 44. Majska izložba ULUPUDS-a, međunarodna manifestacija grafičkog dizajna i vizuelnih komunikacija u Zagrebu, ZGRAF, beogradski Design Week, Mikser festival, beogradska Noć muzeja i mnogim drugim. Jedna je od organizatora sada već tradicionalne prolećne izložbe “Medvedi u čast proleću”. Živi i radi u Beogradu.

Projekat “Kulinarske mrvice” Mrvić Milice predstavljen na ovoj izložbi nastao je kao diplomski rad na Fakultetu primenjenih umetnosti kod mentora fotografije prof. Branimira Karanovića i mento¬ra grafike knjige prof. Jugoslava Vlahovića. Zamišljen je kao lična interpretacija starog kuvara Milicine prabake i recepata njene bake. Projekat je nagrađen prvim nagradama na Međunarodnom bijenalu studentske fotografije u Novom Sadu (2011) i na BookIll festivalu u Novom Sadu (2012). U toku 2011. i 2012. objavljivan je više puta, kako u štampanim tako i u internet publikacijama.

Kišobran žurka

Petak, 28. septembar 2012. godine
Start 22:00 h
Ulaz besplatan

Klub Velvet
Karađorđeva 15
32000 Čačak

Kišobran je DJ i VJ kolektiv koji od 2007. organizuje indie-rock žurke po Beogradu. Na taj način, a i kroz razne izložbe i radionice promovišu alternativnu kulturu. Set liste su uvek probrane od svežih hitova i zlatnih klasika, od gitarskih rifova do električnih bitova, uz uslov da se pleše i skače i dobro provodi. Trenutni spisak najpuštanijih bendova izgleda ovako: Arcade Fire, Florence And The Machine, Black Keys, Foster The People, M83, Nežni Dalibor, Muse, Hives, Strokes, Editors, Interpol, Eva Braun, Whitest Boy Alive, Smiths, Joy Division, Lykke Li, Battles, Cults, The Maccabees, Autopark, National, Kasabian, Darkwood Dub, Blur, Pulp, Placebo, Two Door Cinema Club, Jarboli, The Vaccines, White Stripes, Girls, Does It Offend You, Yeah?

Pogledajte još