Dvoje pogubljeno u Japanu

TOKIO, 27. septembra 2012. (Beta-AP) - Dve osobe pogubljene su u četvrtak u Japanu, uključujući 65-godišnju ženu vodju kulta, osudjenu zbog šest ubistava počinjenih tokom rituala egzorcizma.

Japansko ministarstvo pravde saopštilo je da su 65-godišnja Sašiko Eto i 39-godišnji Jukinori Macuda pogubljeni vešanjem. Macuda je osudjen zbog ubistva dvoje ljudi prilikom pljačke 2003.

Prema pisanju japanskih medija, Sašiko Eto okrenula se lečenju verom kada se sa mužem pridružila kultu. Ona i dvoje saučesnika, uključujuhi njenu ćerku, proglašeni su krivim zbog toga što su 1995. pretukli do smrti svoje žrtve kako bi iz njih isterali "demone", a potom su sakrili njihova tela.

Tokom sudjenja, advokati Sašiko Eto tvrdili su da je njihova klijentkinja u vreme ubistava imala psihičkih problem. Sašiko Eto se izjasnila kao nevina, ali je sud presudio da je kriva za "izuzetno teške" zločine.

Njena ćerka i još jedan pripadnik kulta osudjeni su na doživotnu robiju.

Prošle godine niko nije pogubljen u Japanu, ali je ove godine smrtna kazna izvršena nad sedam osoba. Na pogubljenje trenutno čeka 131 japanski osudjenik.

Pogledajte još