Grubješić i Kirbi o evrointegracijama

BEOGRAD, 27. septembra 2012. (Beta) - Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić sastala se u četvrtak s novim ambasadorom SAD u Srbiji Majklom Kirbijem koji je istakao da SAD daju punu podršku Srbiji na njenom evropskom putu i da članstvo u EU nudi mnoge pogodnosti zemljama članicama.

Kirbi je rekao da je put ka članstvu u EU pun izazova, ali da je reč o naporu koji vredi učiniti, piše u saopštenju iz kabineta potpredsednice Vlade.

Američki ambasador je ocenio da su odnosi SAD i Srbije na zavidnom nivou, ali da treba učiniti sve, sa obe strane, da se, pre svega, pojača ekonomska saradnja dve zemlje sa ciljem da još novih američkih investitora dodje u Srbiju i otvori nova radna mesta.

Potpredsednica Vlade zahvalila je ambasadoru na pomoći američkog naroda gradjanima Srbije kroz programe finansirane od strane USAID i drugih američkih organizacija.

Grubješić je posebno istakla da je nova Vlada Srbije posvećena unutrašnjim reformama, posebno popravljanju stanja u pravosudju, kao i beskompromisnoj borbi protiv korupcije i unapredjenju poslovnog ambijenta kroz smanjenje birokratije i ubrzanje izdavanja gradjevinskoh dozvola, navodi se u saopštenju.

Pogledajte još