Komemoracija pilotu Goranu Saviću koji se žrtvovao da spasi druge

Bog je na nebu, ljudi na zemlji, a piloti između njih, imao si običaj da kažeš. Žrtvovao si život da zaštitiš ljude na zemlji”, rekao je potpukovnik Goran Radosavljević, kolega i klasić sa Vojne akademije pilota Gorana Savića.

Komemoraciji u Domu vazduhoplovstva prisustvovali su majka Radmila, supruga Gordana, brat Bojan, rođaci kao i Aleksandar Vučić, ministar odbrane, i načelnik Generalštava Ljubiša Diković.

Komemoracia (print scr.)

Potpukovnik Radosavljević je o svom prijatelju, koga je upoznao na školovanju rekao da je bio čovek bez grehova, suprug, sin otac, prijatelj i kolega kakav se samo poželeti može, prenosi Blic.

Kolege su navele da je Savić, osim što je bio izvanredan pilot, učestvovao i u izradi softvera za avione “utva 75”, “galeb” i “super galeb”.

Mi ćemo učiniti sve da tvojoj porodici obezbedimo krov nad glavom. Ne dajte da zaborav prekrije njegovo delo, a mi ćemo vam pomoći u tome – navele su kolege i poručile porodici da čuvaju uspomene.

Da podsetimo juče je vojni avion Lasta pao u naselejni deo Nove pazove, a pilot Goran Savić, pokušavajući do poslednjeg trenutka da letelicu usmeri tako da ne udari na kuće, nije na vreme iskočio i od teških povreda preminuo je u VMA. Njegiov kolega Tomislav Bećagović koji je uspeo da iskoči iz aviona ranije, zadobio je povrede koje nisu opasne po život.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.