Komemoracija pilotu Goranu Saviću koji se žrtvovao da spasi druge

"Bog je na nebu, ljudi na zemlji, a piloti između njih, imao si običaj da kažeš. Žrtvovao si život da zaštitiš ljude na zemlji", rekao je potpukovnik Goran Radosavljević, kolega i klasić sa Vojne akademije pilota Gorana Savića.

Komemoraciji u Domu vazduhoplovstva prisustvovali su majka Radmila, supruga Gordana, brat Bojan, rođaci kao i Aleksandar Vučić, ministar odbrane, i načelnik Generalštava Ljubiša Diković.

(old_image)

Komemoracia (print scr.)

Potpukovnik Radosavljević je o svom prijatelju, koga je upoznao na školovanju rekao da je bio čovek bez grehova, suprug, sin otac, prijatelj i kolega kakav se samo poželeti može, prenosi Blic.

(old_image)

Kolege su navele da je Savić, osim što je bio izvanredan pilot, učestvovao i u izradi softvera za avione "utva 75", "galeb" i "super galeb".

- Mi ćemo učiniti sve da tvojoj porodici obezbedimo krov nad glavom. Ne dajte da zaborav prekrije njegovo delo, a mi ćemo vam pomoći u tome - navele su kolege i poručile porodici da čuvaju uspomene.

Da podsetimo juče je vojni avion Lasta pao u naselejni deo Nove pazove, a pilot Goran Savić, pokušavajući do poslednjeg trenutka da letelicu usmeri tako da ne udari na kuće, nije na vreme iskočio i od teških povreda preminuo je u VMA. Njegiov kolega Tomislav Bećagović koji je uspeo da iskoči iz aviona ranije, zadobio je povrede koje nisu opasne po život.

Pogledajte još