Haljimi najavio promenu vlasti u Bujanovcu

BUJANOVAC, 27. septembra 2012. (Beta) - Predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Riza Haljimi izjavio je u četvrtak da će lokalna vlast u Bujanovcu najverovatnije biti promenjena posle imenovanja novog Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medvedju.

Haljimi je agenciji Beta rekao da promena lokalne vlasti u Bujanovcu zavisi od Vlade Srbije i najvećih stranaka vladajuće koalicije.

Haljimi, koji je i jedini albanski poslanik u Skupštini Srbije, rekao je da je aktuelna koalicija u Bujanovcu očigledno napravljena uz saglasnost prethodne Vlade Srbije i Koordinacionog tela u prethodnom sastavu, koje je više podržavalo albanske stranke koje su bojkotovale parlamentarne izbore i izbore za Nacionalni savet Albanaca.

"Razgovarao sam sa predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i potpredsednikom Aleksandrom Vučićem o aktuelnoj situaciji u Preševu, Bujanovcu i Medvedji. Bilo je reči i o promeni lokalne vlasti u Bujanovcu, a to će doći na red najverovatnije posle imenovanja novog Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medvedju", rekao je Haljimi.

Haljimi je naveo da je posle lokalnih izbora u Bujanovcu napravljena krhka koalicija oko Demokratske partije čiji je lider Nagip Arifi, koja je bojkotovala i pokušala da onemogući parlamentarne i izbore za Nacionalni savet Albanaca u Bujanovcu, i dodao da takva koalicija neće moći da rešava probleme niti da saradjuje sa novom Vladom Srbije.

Pogledajte još