Bitna i neugodna gostovanja za Zvezdu

BEOGRAD, 27. septembra 2012. (Beta) - Trener Crvene zvezde Milivoje Lazić rekao je u četvrtak da njegove košarkaše očekuju veoma neugodna gostovanja na startu sezone u Jadranskoj ligi i da želi da njegova ekipa uz maksimalnu borbenost i angažovanje dodje do rezultata.

"Čekaju nas veoma bitna, neugodna i teška gostovanja. Zvezdi će svaka utakmica biti teška, jer smo klub koji dodatno motiviše protivnike da protiv nas svi igraju jako. Daćemo sve od sebe da pobedimo u Splitu i podignemo samopouzdanje pred nastavak, a kasnije će sve ići lakše", rekao je Lazić novinarima na Malom Kalemegdanu.

Zvezda će u subotu u 21.00 gostovati Splitu u prvom kolu Jadranske lige, dok će tri dana kasnije od 18.00 igrati u Zadru.

Lazić je rekao da je primarni cilj njegovog tima plasman na završni turnir Jadranske lige i da se potom preko fajnal-fora plasira u Evroligu. "Sistem takmičenja povećava ambicije svih klubova. Biće jako teška gostovanja, svako je kod kuće favorit i morate da na svom terenu pobedite sve utakmice, a u gostima da probate da dodjete do što boljeg rezultata. Cilj nam je završni turnir i da se preko njega plasiramo u Evroligu", rekao je Lazić.

Zvezda u novu sezonu ulazi sa znatno izmenjenim timom u odnosu na prošlu, pošto su klub sa Malog Kalemegdana pojačala osmorica košarkaša, od kojih je najzvučnije ime novi kapiten kluba Igor Rakočević.

Pogledajte još