Kondicioni trener Mančestera u poseti Partizanu

Fudbalski klub Partizan ugostio je kondicinog trenera Mančester junajteda, Ričarda Houkinsa, koji je posle potpisivanja ugovora sa Tošićem i Ljajićem izrazio želju da dođe u Beograd i vidi kako se radi sa mladim igračima u "crno-belom pogonu". Vodič kroz Beograd, ali i asistent kroz druženje u Humskoj, bio mu je nekadašnji as Partizana, a sada aktuelni skaut Mančestera, Budimir Vujačić.

Ideja je da se započne saradnja između Houkinsa i Mitića, kondicionog trenera Partizana, koja će se zasnivati na učestaloj komunikaciji i razmeni informacija i iskustva na svim fudbalskm poljima.

Ovo je moja prva poseta koja ima za cilj upoznavanje igrača i sagledavanje mogućnosti za neku ozbiljniju saradnju.“

Informacije koje stižu iz Engleske govore da je Zoran Tošić upravo u rukama ovog stručnjaka i da prema njegovim instrukcijama najveći deo vremena provodi u teretani kako bi stekao snagu i izdržljivost.

Od kako je stigao u klub radi jako dobro, ali dosta je i naporno. Moram da kažem da je veliki profesionalac i ogroman napredak se vidi već sada. Sa njim ostajem do kraja svakog treninga i teretanu uvek napuštamo zajedno. Često dosta radimo i van samog treninga.

O Ljajiću, koji bi sledeće godine trebalo da krene Tošićevim stopama Houkins kaže da ne bi želeo da priča ništa unapred, već da će se plan napraviti kada bude stigao u Englesku. Njegova poseta Beogradu svakako  će doprineti da neke stvari oko Ljajića vidi već sada.

Dogovoreno je da sa njegovim dolaskom u januaru dobijem i njegov program rada, tako da neće biti teško napraviti plan i dodeliti zadatke.“

Rad mladog Ljajića se uveliko prati od strane pull-a Mačestera, jer se sve kasete sa njegovim igrama i treninzima dostavljaju u London. Poslednje kontrole Ljajić je u Mančesteru imao početkom marta. Saradnja oko dostavljanja izveštaja i plasiranja informacija, prema Houkinsovim rečima, funkcioniše odlično. O novoj poseti znaće se nakon dogovora dva kuba.

Houkins u Mančesteru dosta dobro sarađuje sa našim reprezentativcem, Nemanjom Vidićem, koji već neko vreme nosi nadimak „killer from Serbia“. Na pitanje da li je on zaslužan za tako nešto Houkins uz smeh dodaje:

On je to stvarno zaslužio, kako god da ga je dobio.“

Saradnja dva kluba će se nastaviti, jer je Houkins najavio novu posetu Beogradu, a ono što se može izvući kao zaključak je da "crno-beli" mogu odlično profitirati ukoliko primene neke od stvari koju je predložio engleski fitnes skaut.

Katarina Stojković 
24. 03. 2008.

Pogledajte još