FA podržao Kapela oko poziva Kinga u reprezentaciju

BEOGRAD, 24. marta 2009. (Beta) - Fudbalski savez Engleske (FA) podržao je odluku selektora reprezentacije Fabija Kapela da u tim za kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo sa Ukrajinom i prijateljski meč sa Slovačkom uvrsti igrača Totenhema Ledlija Kinga.

King pati od hronične povrede kolena, zbog čega trenira po posebnom režimu, a trener Totenhema Hari Rednap rekao je da je protiv Kapelove odluke, jer bi njegov mogući nastup za reprezentaciju mogao da ugrozi interese kluba sa Vajt Hart Lejna.

"Ako King u sredu bude igrao za reprezentaciju neće moći da igra za Totenhem u subotu u Premijer ligi pa mislim da je to iz našeg ugla smešna situacija", rekao je Rednap.

Međutim, portparol FA rekao je da će lekari reprezentacije, ali i klupski lekari nadgledati Kinga u kampu nacionalnog tima.

"Čelnici reprezentacije ne žele da rizikuju. Oni shvataju ozbiljnost situacije, ali žele da Kinga pregledaju lekari reprezentacije. Ledli još nije bio u ekipi od kada je Kapelo preuzeo tim i želimo da ga vidimo tamo. Tokom nedelje će ga nadgledati i klupski lekari i nakon toga će biti doneta konačna odluka", rekao je on.

King je ove sezone počeo 22 utakmice za Totenhem, ali posle jačih napora pojave se problemi sa desnim kolenom, zbog kojih mora da trenira slabijim intezitetom.

Reprezentacija Engleske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi nastavlja utakmicom protiv Ukrajine 1. aprila u Londonu, a pre toga, u sredu odigraće prijateljski meč sa Slovačkom.

Engleska je prva u Grupi šest sa 12 bodova iz četiri utakmice, dok je Ukrajina treća, sa sedam osvojenih bodova ali i utakmicom manje.

"Utakmica sa Ukrajinom je veoma važna. Njihova liga je počela u martu, pa su igrači odmorni, a naši fudbaleri su pomalo umorni od mnogobrojnih utakmica. Mislim da će nam navijači mnogo pomoći, očekujem da budu naš 12. igrač", rekao je Kapelo.

Pogledajte još