Robinjo tužbom preti Peleu

MANČESTER, 24. marta 2009. (Beta-AP) - Brazilski fudbaler Robinjo rekao je da bi mogao da tuži legendarnog zemljaka Pelea, koji je sugerisao da napadač Mančester Sitija koristi drogu.

Pele je, pored Robinja, za konzumiranje narkotika prošle nedelje optužio još jednog zemljaka, Ronalda.

Robinjovi menadžeri zato su zatražili objašnjenje komentara i javno izvinjenje u slučaju da su oni tačno preneti u medijima.

"Ako se ispostavi da mediji nisu pogrešno preneli Peleove reči i on se ne bude izvinio moraćemo da problem rešavamo pred sudom", navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu 25-godišnjeg Robinja, koji u Mančester Sitiju povremeno opravdava velika očekivanja.

Problem je, međutim, njegovo ponašanje zbog čega su Robinja javno kritikovali saigrač Kreg Belami i trener Mark Hjuz, koji ga je i novčano kaznio kada je bez dozvole kluba otišao da se provodi u Brazilu.

Robinjo, ipak, nikad nije bio pominjan kao neko ko ima probleme sa drogom. Pele je o Robinjovim problemima sa drogom govorio u prošlom vremenu.

"Nije fer da se priča o drogi u fudbalu samo zbog jednog ili dva slučaja, kakvi su bili oni sa Ronaldom i Robinjom, koji su imali taj problem", rekao je Pele, koji je sa reprezentacijom Brazila osvojio tri titule prvaka sveta pre nego što se 1977. godine penzionisao.

"Robinjo je uznemiren i razočaran u Pelea, koji je izgleda zaboravio kakav je idol bio. Čini se da Pele previše čita senzacionalističke medije", ističe se u Robinjovom saopštenju.

Pogledajte još