Zambrota: Igrali smo neverovatno

HAMBURG, 1. jula 2006. (Beta-Rojters) - Fudbaler sredine terena reprezentacije Italije Đanluka Zambrota ocenio je da je njegova ekipa do pobede u petak nad Ukrajinom od 3:0 i plasmana u polufinale Mundijala u Nemačkoj došla zahvaljujući "neverovatnoj partiji".
Zambrota je postigao prvi gol za "azure", namestio treći, ali je i sa gol linije svog tima izbacio loptu posle šuta Maksima Kaliničenka pri vođstvu Italijana od 1:0.
"Zadovoljni smo plasmanom u polufinale. Ovo je bila čudna utakmica, ali smo igrali neverovatno. Sada očekujemo vrlo težak duel s Nemcima u polufinalu", rekao je Zambrota.
Dvostruki strelac za Italijane bio je Luka Toni zbog čega je posebno zadovoljan bio selektor Marčelo Lipi.
"Zaista sam srećan i ponosan na igrače. Posebno mi je drago zbog Tonija. Zaista je čudno što se na Mundijalu nije upisao u listu strelaca i pre ovog meča. Sada se radujemo sledećem duelu, ali naravno da će nam biti vrlo teško", rekao je Lipi.
Selektor Ukrajine Oleg Blohin priznao je da je Italija kvalitetnija ekipe.
"Sreća nije imala nikakve veze sa našim porazom. Italijani imaju sjajan tim i ne opraštaju greške. Ipak, u celini, naš tim zaslužuje velike pohvale", rekao je Blohin, misleći na sam plasman Ukrajinaca u četvrtfinale, iako su debitanti na Mundijalu.

Pogledajte još