Zvezda pobedila Smederevo sa 3:1

Strelci za crveno-bele bili su Luka Milunović u 19, Nikola Mikić u 45. i Eli Babalj u 88. minutu, dok je pogodak za goste postigao Uroš Momić u 90.

Zvezda je dobro počela utakmicu i u prvih pet minuta imala šanse preko Nenada Milijaša i Darka Lazovića, ali su bliži golu bili gostujući fudbaleri posle šanse koju je imao Rade Veljović.

POGLEDAJ VIDEO: Crvena zvezda - Smederevo 3:1

Napadač Smedereva je u osmom minutu posle ubacivanja Igora Krmara ostao potpuno sam na pet metara od golmana crveno-belih Bobana Bajkovića, ali je lopta posle njegovog šuta iz prve otišla visoko preko gola.

Veljović je do pogotka mogao i dva minuta kasnije, kada je izašao saim ispred Bajkovića, ali je bio neodlučan pa ga je stigao Srđan Mijailović i izbio mu loptu.

Zvezda je povela kada je Milunović posle pasa Filipa Kasalice predriblao Vladu Lazarevskog i sa 10 metara iskosa levo savladao golmana Mladena Živkovića.

Milunović je sličnu priliku imao u 31. minutu, kada se oslobodio Mirka Radovanovića, ali mu je tada Živković odbranio udarac.

Prednost Zvezdi od dva gola doneo je Mikić posle odličnog solo prodora i duplog pasa sa Kasalicom. On je ušao u šesnaesterac i levom nogom savladao gostujućeg golmana.

Crveno-beli su u drugom poluvremenu imali odličnu priliku za treći gol u 53. minutu, kada je posle centaršuta Mikića Ognjen Mudrinski šutirao "makazicama" sa 10 metara, ali je lopta pogodila prečku.

Treći gol za Zvezdu Babalj je postigao pošto je posle pasa Lazovića ostao sam pred golmana Živkovića, a gosti su dva minuta kasnije došli do počasnog pogotka, kada je u sličnoj situaciji bio Momić nakon dodavanja Aleksandra Miljkovića.

Zvezda posle sedmog kola ima 16 bodova, dva manje od vodećeg Partizana, ali crveno-beli će u sredu igrati odloženi meč prvog kola protiv Javora u Ivanjici i imaće priliku da izbiju na prvo mesto Super lige.

Beta

Pogledajte još