Nikolić poručuje da nam se ne žuri u EU

- Sad ćemo malo da mislimo na sebe, imamo prijatelje na svim stranama i nek se takmiče u Srbiji ko će više da nam pomogne - rekao je Nikolić u beogradskom "Sava centru" na svečanom delu Skupštine Srpske napredne stranke na kojoj je izabrano novo rukovodstvo na čelu sa novim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Nikolić je rekao da je Srbija spremna da ispuni sve uslove koje su i druge zemlje ispunile na putu ka EU, ali je istakao da se neće odreći Kosova i Metohije.

- Pripadamo velikoj svetskoj porodici naroda, želimo da pripadamo i evropskoj porodici. Znaju nas dobro i šta možemo da ispunimo i šta ne možemo. Ono što nisu bili uslovi za druge zemlje, ne treba da budu uslovi ni za Srbiju. Bez Kosova i Metohije bismo se osećali kao čovek u velelepnoj palati koji je na smrt bolestan - rekao je Nikolić koga su pristalice naprednjaka dočekale ovacijama i uzvicima "Tomo, Tomo".

Obraćajući se delegatima izborne skupštine SNS, Nikolić je rekao da ne smeju dozvoliti da im posle isteka mandata tužioci ukazuju gde su grešili.

- Ne smemo da dođemo u situaciju da nam tužioci govore šta nam nije bilo dobro dok smo bili na vlasti, a ovima će izgleda tužioci da to govore - rekao je Nikolić govoreći o prethodnoj vladi.

Nikolić je rekao i da SNS, čiji je on osnivač, mora sada sa svojim koalicionim partnerima u vlasti da sredi "haos" koji je ostavila prethodna vlast.

- Nemojmo da stanemo i da se za četiri godine pravdamo pred građanima da su nam prethodnici ostavili haos; sredićemo taj haos - poručio je Nikolić.

Nikolić je dodao da nije ostavio naprednjake nego im je priključio i drugi deo Srbije.

- Nikad dok postoji SNS nećemo dati ono što je naše. Nek razmisli kakav je čovek koji traži da mu daju ono što je naše. Kad nam postave uslov 'daj ovo ili ono', kao da nam kaže daj jedno dete, ali sam razmisli koje hoćeš da nam daš. Rađajte svoju decu, a moju ne dirajte - rekao je Nikolić.

Beta

Pogledajte još