Otvoren 26. Memorijal Nadežde Petrović

Likovna izložba 26. Memorijala Nadežde Petrović otvorena je u subotu uveče u Umetničkoj galeriji u Čačku i trajaće do 5. novembra.

Na izložbi, čiji je ovogodišnji selektor bila istoričarka umetnosti Jelena Stojanović, radove je izložilo deset umetnika i umetničkih grupa iz Srbije, SAD, Belgije i Francuske.

Tema ovogodišnjeg Memorijala je "Dubok san" koji, prema rečima selektorke, povezuje francuske neoavangardne umetnike okupljene 50-ih godina prošlog veka oko Situacionističke internacionale s današnjim vremenom beznadja i uspavanosti.

Radove su izložili Tod Ajang, Johan Grimonprez, Mrdjan Bajić, Jelena Marković, Danilo Prnjat, Marta Razler, Nevena Hadži Jovančić i Ivan Šijak, umetnička grupa iz Francuske "Kler fonten", Grupa Škart i Nezavisna umetnička asocijacija Treći Beograd.

Pored izložbi, u okviru Memorijala će krajem oktobra biti održane i radionice i tribine posvećene savremenoj umetnosti, Situacionističkoj internacionali i glumici Sonji Savić, čija je porodica poklonila Galeriji imanje u okolini Čačka.

ČAČAK, 30. septembra 2012. (Beta)

Pogledajte još