Karabatić medju privedenim zbog kladjenja

PARIZ, 30. septembra 2012. (Beta-AP) - Policijski zvaničnici saopštili su u nedelju da su priveli nekoliko rukometaša posle meča izmedju francuskog šampiona Monpeljea i PSŽ-a, jer su osumnjičeni za nameštanje rezultata.

Monpelje je bio optužen za nameštanje rezultata, pošto su francuski mediji izveštavali da je nekoliko igrača, medju kojima su bili i reprezentativci - olimpijski šampioni, pomoglo da tim izgubi kako bi njihovi rodjaci i saradnici dobili na kladionici.

Monpelje je bio na putu da osvoji titulu, kada je 12. maja izgubio od Rena sa 28:31. U timu Monpeljea je i jedan od najboljih igrača sveta Nikola Karabatić, koji je dva puta osvajao titulu olimpijskog šampiona.

Ubrzo pošto se u nedelju završila utakmica u kojoj je PSŽ pobedio Monpelje sa 38:24, Karabatić je dao intervju Kanalu Plus o porazu, ali nije hteo da govori o istrazi koja se sprovodi i koja se odnosi i na njegovog mladjeg brata Luku.

Televizija je prikazala Nikolu Karabatića i nekoliko drugih igrača kako odlaze sa stadiona Pjer de Kuberten u Parizu do automobila u pratnji službenika u civilu. U izveštajima od prošle nedelje navodi se da je ukupno osam igrača Monpeljea osumnjičeno za kladjenje na 5.000 evra, čija je ukupna dobit veća od 200.000 evra.

Pogledajte još