Bane: Marakana je naša snaga

"Srbija je sve jake, odlučujuće utakmice igrala na “Marakani” i nikad nije ostala bez podrške, kao što nikad nije razočarala auditorijum od 50.000 ljudi. Bez obzira na navijačke opredeljenosti, ne poznajem igrača koji od prvih fudbalskih koraka nije sanjao da igra na stadionu Crvene zvezde. Da tamo, u tom grotlu, pruži maksimum, ponekad i više od toga, doživi ovacije" uverava Ivanović.

Kakvu to posebnost ima igranje na “Marakani”?

"Atmosfera koja se napravi je jedinstvena. Nju je doživelo jedan deo sadašnje selekcije u mečevima protiv Rumunije, Francuske, ja i u nekim jakim utakmicama iz ranijeg perioda. Zato ne sumnjam da će narod podržati ovu mladu selekciju, koja je u prve dve utakmice kvalifikacija dala maksimum na nivou želje, htenja i borbenosti, čak i rezultata. A to istinski ljubitelji fudbala umeju da cene".

Netrpeljivost “delija” prema golmanu Stojkoviću je izražena?

"Takav je trenutak, ta netrpeljivost postoji, zvižduci takođe. Isto tako mi ne možemo da se svađamo sa navijačima, niti je moguće da utičemo na postupke pojedinaca ili određenih grupa. Naše je da se fokusiramo na teren, da odradimo meč kako treba, a dobra igra, pozitivan rezultat sigurno će “zapaliti” stadion. Kad sve ide dobro onda te i publika podržava, daje ti dodatnu snagu da izdržiš do kraja, kad ne ide onda i oni negoduju. Takav je fudbal..."

Belgiju su mnogi proglasili favoritom grupe?

"Oni to i jesu, jer su po individualnom potencijalu kvalitetniji od Hrvatske. U nekoj analizi teško da biste mogli da procenite da li im je jača odbrana, veza ili napad. Imaju više od 30 kvalitetnih fudbalera i, pa selektor ima muke kako da sastavi prvu postavu. Teško je zadovoljiti sve..."

U Briselu se nisu proslavili protiv Hrvata, kako vi gledate na taj ishod?

"Čini mi se da im nametnuta uloga favorita ne odgovara, pogotovo kad igraju kod kuće. Očigledan je bio pritisak koji su imali protiv Hrvata, videlo se da su napeti i da se mnogo bolje snalaze u gostima. Očekujemo da budu daleko kvalitetniji u Beogradu, samim tim i opasniji. Mi ćemo biti spremni za Belgiju u najboljem izdanju".

Protiv većine njihovih asova ste igrali, Eden Azar vam je saigrač?

"I sigurno je najbolji igrač ove selekcije. Momak je fenomenalan igrač, tehnički perfektan, jedan na jedan veoma nezgodan, a suštinski igra za ekipu. Pozitivna je ličnost i nema sumnje da će biti svetska marka, ako to već nije. O Kompaniju, Vermalenu, Dembeleu i ostalima je nepotrebno trošiti reči. Jaki jesu, nepobedivi nisu".

Koliko je opterećenje to što u duel ulazimo posle rezultatski sjajnih 6:1 protiv Velsa?

"Dobro je pitanje i sada mi je teško da vam odgovorim, jer ne znam da li će nam taj rezultat pomoći ili odmoći. Ova mlada selekcija iskusnija je za dva meča, partija protiv Velsa u svim fudbalskim segmentima, od pristupa meču do rezultata u ovom času je možda neponovljiva. Zato sam odmah posle meča rekao da treba da smo ponosni na sebe zbog načina na koji smo ostvarili rezultat, ali da na to danas treba da gledamo samo kao na osvojena tri boda. Zasada bih voleo da naša selekcija ponavlja u kontinuitetu pristup meču, angažovanost, koncentraciju i želju, jer će nam to doneti i rezultat. Igra će varirati, svesni smo toga i zato su u kvalifikacijama uvek važniji bodovi od utiska".

Odbrana je najbolji deo “orlova”, da li je napad probuđen posle Velsa?

" Nadajmo se da je tako. Svako igra na najjaču kartu i zato volim da kažem da je važno da odbrana ne primi gol, a napad će već pronaći način da zatrese mrežu rivala. Poslednja linija je i iskusnija i uigranija od ostatka ekipe i samim tim snosi veću odgovornost. Na nama je da sačuvamo “nulu”. Meč na “Karađorđu” je pokazao da u Srbiji sve “linije” mogu da daju gol. Videćemo u budućnosti da li je to novi kvalitet dovoljan za uspeh".

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još