Hakovan sajt Gej strejt alijanse: Postavljena pretnja "Čekamo vas!"

"Za GSA ne postoji sumnja da se radi o direktnoj pretnji jer su ove reči do sada mnogo puta u istom kontekstu izrečene od strane ekstremističkih desničarskih organizacija, a pre svega od 'Obraza' ", navodi se u saopštenju "Gej strejt alijanse" (GSA) objavljenom na njihovoj Facebook stranici.

Takođe, GSA podseća da je "organizacija 'Obraz' zabranjena odlukom Ustavnog suda iz juna ove godine", kao i da je "Prvi osnovni sud u Beogradu pri izricanju prvostepene presude Mladenu Obradoviću za pretnje Paradi ponosa 2009. godine utvrdio da je slogan 'Čekamo vas!' pretnja prema LGBT populaciji".

(old_image)

Pozivajući nadležne organe da ispitaju ovaj slučaj i sancionišu pretnje, GSA piše da "ne postoji sumnja da je ova pretnja upućena aktivistima GSA kao i celoj LGBT populaciji u atmosferi straha koja se stvara pred najavljenu Paradu ponosa".

Sajt GSA još uvek nije u funkciji, a, kako kažu iz ove organizaciej, očekuje se da uskoro ponovo bude osposobljen. Parada ponosa, tj. Belgrade Pride zakazan je za 6. oktobar.

Pogledajte još