Karabatići priznali kladjenje, ali ne i nameštanje

PARIZ, 1. oktobra 2012. (Beta-AFP) - Najbolji rukometaš sveta, francuski reprezentativac Nikola Karabatić i njegov brat Luka priznali su da su se kladili, ali ne i da su nameštali rezultate utakmica, rekao je u ponedeljak njihov advokat Erik Dipon-Moreti.

"Oni su se kladili, to je sportski prekršaj, ne krivično delo... Da bi pravosudje moglo da interveniše u ovom slučaju, potrebna mu je nameštena utakmica, ali toga nema", rekao je advokat za radio RTL.

Advokat je ukazao da je "tužilac taj koji treba da dokaže da je nameštena utakmica". "Ovi ljudi najodlučnije odbacuju da su namestili tu utakmicu, oni nisu varalice, utakmica nije nameštena", dodao je Dipon-Moreti.

Francuska policija privela je u nedelju braću Karabatić i još 15 osoba medju kojima je devet rukometaša posle meča izmedju šampiona Monpeljea i Pari Sen Žermena.

Medju privedenima je i nekadašnji reprezentativac Srbije Mladen Bojinović.

Monpelje je optužen za nameštanje rezultata pošto su francuski mediji izveštavali da je nekoliko igrača pomoglo da tim izgubi kako bi njihovi rodjaci i saradnici dobili na kladionici.

Sporna utakmica igrala se 12. maja kada je Monpelje izgubio od Rena sa 28:31 nakon što je već obezbedio titulu.

Pogledajte još