Uralska kompanija nije zainteresovana za Železaru

MOSKVA, 1. oktobra 2012. (Beta) - Uralska rudarsko-metalurška kompanija (UGMK) nije zainteresovana za kupovinu Železare "Smederevo", izjavio je u ponedeljak direktor te ruske kompanije Andrej Kozicin.

"Nama to preduzeće nije zanimljivo, nismo podneli prijavu (za učesće na tenderu)", rekao je Kozicin novinarima, a prenosi Interfaks.

Vlasti Srbije ranije su saopštile da su UGMK, ukrajinski Doneckstalj i Junajted Pilsen biznismena Igora Šamisa, podneli prijavu za učešće na tenderu za kupovinu Železare "Smederevo". Tom prilikom je predloženo da cena za železaru bude jedan dolar.

Pream podacima sa sajta kompanije, Uralska rudarsko-metalurška kompanija je u 2010. godini imala konsolidovanu prodaju od 5,2 milijardi dolara, a čisti prihod 742 miliona dolara.

Interfaks navodi da srpska vlada od potencijalnog kupca zahteva konsolidovani prihod za 2011. godinu od najmanje milijardu evra ili posedovanje aktive od 1,5 milijardi evra.

UGMK nema nikakve akcije na Balkanu, ali od 2004. godine realizuje produkciju rudnika bakra u Majdanpeku, navodi ruska novinska agencija.

Pogledajte još