Ješić: Tadićeva odluka nije dobra

On je u intervjuu za Radioteleviziju Srbije (RTS) još rekao da će se aktuelni zamenik predsednika DS-a Dragan Đilas zvanično kandidovati za šefa stranke kada to predloži 60 stranačkih odbora.

Ješić je rekao da se uopšte ne slaže sa postojanjem statutarne mogućnosti da predsednik DS-a stavi van snage odluku o izjašnjavanju odbora i istakao da nije tačno Tadićevo obrazloženje zbog čega je takvu odluku doneo.

Tadić je agenciji Beta sinoć rekao da je iskoristio svoje statutarno pravo i stavio van snage odluku beogradskog odbora o istovremenom izjašnjavanju svih odbora u glavnom s obrazloženjem da je potrebno da svi kandidati za predsednika stranke imaju mogućnost da predstave svoj program odborima.

"Definitivno je jasno da od subote počinje velika ozbiljna utkamica u DS-u. Đilas je juče dobio podršku 43 vojvođanska odbora od 45 za kandidaturu za predsednika DS, a Bojan Pajtić za zamenika predsednika stranke. Danas se očekuje odluka i odbora u Subotici",
kazao je Ješić, koji je i potpredsednik vojvođanske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

On je naveo da će Đilas time imati oko 60 kandidatura i da je to, prema njegovom mišljenju, dovoljno da se đilas zvanično kandiduje za predsednika DS-a.

Upitan da prokomentariše Tadićevu izjavu da bi pobeda Đilasa značila menadžerisanje DS-a i ustupak krupnom kapitalu, Ješić je ocenio da se "neke stvari ljudima otmu i kad to ne misle".

"Tadić je veliki državnik i treba da mu budemo zahvalni na velikom broju procesa koje je završio ili započeo. Međutim, vodio je tim koji je relano izgubio izbore. DS nije imao jasnu politiku, imali smo ljude koji nisu imali krediblitet. Zalagao sam se da Tadić ponudi ostavku, a došli smo do toga da su zakazani izbori u DS-u"
, rekao je Ješić.

On je istakao da je najvažnije što u oba slučaja pobeđuje član DS-a i da je procedura izbora jasna, tako da neće biti prljavog veša.

"Pajtić, Đilas i ja ostajemo u stranci u svakom slučaju", rekao je Ješić i ocenio da DS treba da "skrene u levo".

On je komentarišući to što nije želeo da se pojavi sa gradonačelnikom Novog Sada iz Srpske napredne stranke Milošem Vučevićem na otvaranju Sajma lova istakao da na to ima pravo jer se
bavi politikom.

Ješić je ocenio da je nova gradska vlast nelegitimna i naveo da nadležni ispituju način na koji je promenjana vlast u Novom Sadu.

BEOGRAD, 2. oktobra 2012. (Beta)

Pogledajte još