Bekam otišao sa mesta kapitena

BILERTAL, 2. jula 2006. (Beta-AP) - Engleski fudbaler Dejvid Bekam otišao je danas sa mesta kapitena reprezentacije, dan pošto je tim izgubio u četvrtfinalu Svetskog prvenstva od Portugala.
Bekam je napustio teren u 52. minutu zbog povrede noge i nije mogao da pomogne ekipi prilikom izvođenja penala, koje je Engleska izgubila 3:1.
Uplakani Bekam pročitao je odluku sa spremljenog saopštenja pred salom prepunom novinara u trening kampu Engleske, naglasivši da želi da nastavi da igra za reprezentaciju.
"Kada me je Piter Tejlor 2000. godine imenovao za kapitena, ispunio mi se dečački san i tada mi je ukazana najveća čast u karijeri. Sada, šest godina kasnije, pošto sam bio kapiten na 58 od 95 utakmica u reprezentaciji, osećam da je vreme da predam traku", rekao je on.
"Počinje nova era s novim selektorom Stivom Meklarenom. Ovo mi je najteža odluka u karijeri, ali posle dogovora sa svojom porodicom i onima koji su mi najbliži, osećam da to sada treba da uradim", rekao je 31-godišnji vezni igrač.
Bekam je otišao odmah pošto je pročitao saopštenje, dobivši glasni aplauz okupljenih novinara.
Meklaren će reprezentaciju preuzeti u avgustu, pošto je dosadašnjem selektoru Sven-Joran Eriksonu istekao mandat posle Mundijala.
"Bila mi je čast i privilegija što sam bio kapiten naše zemlje i želim da naglasim da hoću da nastavim da igram za Englesku i jedva čekam da pomognem i novom kapitenu i Stivu Meklarenu na svaki mogući način", rekao je Bekam.
Za reprezentaciju je zaigrao sa 21 godinom, kada ga je Glen Hodl pozvao za meč s Moldavijom, septembra 1996. godine. Privremeni trener Tejlor imenovao ga je za kapitena za prijateljsku utakmicu sa Italijom, a stalni kapiten postao je 2000. kada se povukao Alan Širer.

Pogledajte još