Azdejković tvrdi: Prajd će biti zabranjen, huligani rade šta hoće

Predrag Azdejković, predsednik Gej-lezbijskog info-centra tvrdi u izjavi za Kurir da je informaciju o zabrani Parade dobio „iz krugova bliskih premijeru Ivici Dačiću“.

Azdejković podseća šta je juče rekao premijer:

- Prvo je rekao da će Parada biti zabranjena ako bezbednosna procena pokaže da je rizična, a onda je kazao da je Parada rizična - navodi Azdejković.

Juče je hakovan sajt Gej-strejt alijanse i umesto redovnog sadržaja postavljenja je preteća poruka „Čekamo vas“!

On podseća da je bezbednosni rizik postojao i pre godinu dana i da ništa nije urađeno da se on smanji.

Navijači Rada, kako kaže, najavljuju sve i svašta i niko ne reaguje, niko neće biti uhapšen. Država, prema njegovim rečima, ne radi ništa da primeni svoje zakone, a potvrda je to što skoro meseca dana nije otkriveno ko je napao mladića mesarskim čekićem.

- Država neće da primenjuje svoje zakone, a organizatori Parade ponosa godinama ne uspevaju da je organizuju i ne vide problem u sebi, ne žele da se povuku - navodi Azdejković.

Još bez zvanične potvrde



Boban Stojanović, iz organizacionog odbora Parade ponosa, kaže da su informacije o zabrani spekulacije.

- Nemamo potvrdu. Imali smo juče s policijom sastanak koji se odnosio na logistiku skupa i ništa nam nije rečeno - objasnio je on za Kurir.

Na pitanje šta ako su informacije o zabrani tačne, on odgovara da će to biti još jedan dokaz da je država kapitulirala pred huliganima i, kako kaže, pred svojim saradnicima.

Jovanka Todorović Savović, predstavnica organizacije za lezbijska ljudska prava Labris, rekla je da odluka o održavanju šetnje trenutno zavisi od dve osobe koje imaju veliku političku moć u Srbiji, ali da veruje da će šetnje biti.

Pogledajte još