Potvrdjena presuda u korist Dona Džonsona

LOS ANDJELES, 2. oktobra 2012. (Beta-AP) - Apelacioni sud u Los Andjelesu potvrdio je presudu kojom je glumac Don Džonson dobio višemilionsku novčanu naknadu za snimanje krimi serije "Neš Bridžiz".

Drugi okružni apelacioni sud presudio je da producenti hit serije duguju glumcu milione dolara, ali je i iznos naknade smanjio sa 23,2 miliona na 15 miliona dolara. Žalbu na odluku suda podneli su producenti i finansijeri serije, kompanije Rysher Entertainment, 2929 Entertainment i Qualia Capital, koji sada imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu Kalifornije. Njihov argument bio je da je snimanje serije bilo skupo i da zato Džonson nije dobio više novca.

Serija "Neš Bridžiz" prikazivana je šest sezona, od 1996. do 2001. na televiziji CBS. Džonson je u februaru 2009. podneo tužbu protiv producenata i zatražio svoj deo zarade. Džonson je na sudjenju dobio polovinu prava na seriju, zbog čega mu pripada zarada od njenog prikazivanja. Procenjuje se da će serija u godinama koje slede zaraditi više od 50 miliona dolara.

Pogledajte još