Dalje od ovih ljubavnih saveta!

Savete i iskustva dobronamernih i bliskih ljudi uvek treba saslušati, ali oni ne treba da nam budu "zvezda vodilja" i po svaku cenu. Nije sramota ne poslušati one sa kojima se jednostavno ne slažemo ili koji nam nekako "ne leže", naročito kada se radi o našem intimnom životu. Ovo je lista saveta koje treba izbegavati u širokom luku, a koju je sastavio Index portal:

Čekaj pre prvog seksa
Jasno je da nećeš odmah skočiti u krevet sa njim, ali neki saveti govore da treba čekati dovoljno dugo dok ga ne upoznaš dobro, pa tek onda spavati s njim. Ovo pravilo možda jeste romantično i produžava slatku neizvesnost, ali ponekad je bolje sve obaviti malo brže nego čekati 3 meseca, samo da bi shvatila kako uopšte nisi seksualno kompatibilna s čovekom koji ti se sviđa kao osoba.

Polako s viđanjem
Često se može čuti da je bolje smanjiti intenzitet viđanja, kako se ne bismo zasitili. Naravno da nećete provoditi 24 sata na dan zajedno, ali ako osećate da ne možete da izdržite jedno bez drugog, nema smisla da se manje viđate zbog pravila koja su izmislili drugi ljudi.

Pravi se da ti se ne sviđa
Ovo je pravilo kojeg se mnoge devojke drže - ako ti se jako sviđa, ne smeš da mu to pokažeš jer će mu biti previše jednostavno. Glumljenje da si hladna i nezainteresovana može da zaintrigira muškarca, ali vrlo često se time postiže kontraefekat jer on pomisli da mu se stvarno ne sviđaš i kreće dalje. Ako ti se tip sviđa, daj mu do znanja, jer će to više da ceni od igrica, a uvek možeš da doziraš svoj entuzijazam i kontrolišeš koliko toga želiš da mu otkriješ.

Izbegavaj priču o ličnim stvarima
Često nam savetuju da ne pričamo o privatnim stvarima na prvih nekoliko sastanaka kako ne bismo ispali previše otvoreni i preplašili drugu osobu. Privatne priče su neizbežne, a ponekad ćeš napraviti veću štetu izbjegavajući da spomeneš bivšeg nego ako ga samo otvoreno spomeneš i makneš to sa puta. Naravno da nećeš sve vreme tokom izlaska nabrajti mane svog bivšeg, ali ako te već pita, bolje je da mu odgovoriš, jerće u suprotnom pomisliti da nešto skrivaš.

Ne javljaj se prva
Nakon izlaska, običaj nalaže da se muškarac javi prvi, a devojke često čekaju pored telefona nervozno skačući na svako zvono. Ako ti se dečko sviđa, uzmi mobilni u ruku i napiši mu da ti je bilo lepo sa njim i da bi volela da se ponov viditei. Nećeš delovati očajno, a uz to ćeš mu dati kompliment i ubrzo saznati što on misli o svemu. Ne moraš da mu šalješ gomilu poruka dnevno, ali je sasvim u redu da mu se javiš prva, ako se tako osećaš- Ako ga to prestraši, bolje je da potražiš nekoga ko zna da se nositi sa devojkom koja zna šta želi.

Pogledajte još