Morisi: Facebook je suština usamljenosti!

- O Twitteru ne znam ništa, a o Facebooku mogu dati samo grubu procenu. Twitter mi se čini korisnim na neki način, jer više niste na milosti i nemilosti interpretacije medija. A Facebook sve više služi da čovek sam sebe zadovolji - kaže Stiven Patrik Morisi, oštar kao i uvek, u intervjuu za "The Herald Sun".

Poznat kao veliki ljubitelj životinja, duhoviti Morisi je na pitanje koja mu je omiljena australijska životinja odgovorio:
- Erik Bana.
Erik Bana je poznati australijski glumac, hrvatskog porekla (Banadinović mu je pravo prezime) koji se proslavio u filmu Anga Lija "Hulk", a potom i u Spilbergovom "Minhenu" i "Troji" Volfganga Petersona.

Frontmen nekadašnjeg kultnog mančesterskog benda The Smiths, o danas najpopularnijoj društvenoj mreži vrlo jasno poentira na sledeći način:

- Možeš da pomisliš da imaš 900 prijatelja, ali to je iluzija. Isto ti je kao da živiš u svetioniku u škotskoj nedođiji. Ljudi misle da su u kontaktu jedni sa drugima zato što otkucaju par redova svaki dan. Meni to više deluje kao suština usamljenosti - jasan je Morisi o fiktivnom "online životu" koji danas sve više počinje da preuzima primat nad stvarnošću, mnogo manje "ružičastom" nego što jedan "lajk" pravi privid da jeste.

Britanska kraljevska porodica - prevelika grupa rasipnika

Poznato je da Morisi uopšte "ne pazi" šta govori u javnosti i zato je postao sve omiljeniji upravo u toj istoj javnosti. U ovom intervjuu za "The Herald Sun" rekao je i sledeće:

- Britanska monarhija je diktatura koja kontroliše sve medije. Monarhija je pre svega biznis i njima je vrlo bitno da britanska javnost nastavi da finansira napadno rasipnički način života sada već veoma brojne, rasipne i sasvim beskorisne "kraljevske" porodice. Mislim da je to veoma tužno.

A Morisi je svojim glasom od koga prolaze žmarci "rekao" i ovo...

Morisi se u ovom izuzetnom intervjuu osvrnuo i na druge bitne, zapravo prave, životne teme poput činjenice da nekim ljudima ipak nedostaje vinil, kao i da, poput njega, mnogi nisu godinama čuli zaista kvalitetnu rok pesmu.

Ceo intervju sa Stivenom Patrikom Morisijem obavezno pročitajte OVDE. A onda nam svi vi stari fanovi The Smiths javite da li, poput Morisija, osećate istu nostalgiju, ali i gnev zbog niza nepravdi današnjeg konzumerističkog doba zatrpanog "lažnim celebrityjima"?

Pogledajte još